Na Allegro pokazało się kilka sztuk.
Szukaj
Na Allegro pokazało się kilka sztuk.
Witam! Czy ktoś z kolegów może zakupił i realnie użytkuje to szkło i mógłby podzielić się swoja opinia i wrażeniami? Czy tez wszyscy zainteresowani tym zakresem ogniskowych skupili się na lzejszym i tańszym Tamronie?
Kilka sampelków z wersji C: <<klik>>
Ponowię jeszcze raz zapytanie: czy ktoś z forumowiczów używa już realnie tego szkła?
Dopisz o którą wersję Ci chodzi bo są dwie: S i C. Tej drugiej jeszcze chyba w Polsce nie ma ale jeden sklep już ją wycenił na 4690 <<klik>>
Mowie o wersji Sport oczywiscie.
czy wie ktoś kiedy można się spodziwać w sprzedaży wersji contemporary? Zastanawiam się nad tamronem i nie wiem czy nie lepiej poczekać na tą sigme ...
Kto ma wiedzieć czy warto czekać jeżeli tej Sigmy nikt tutaj nie widział, nie mówiąc o możliwości jej oceny. Jeżeli masz czas to czekaj, jeżeli chcesz fotografować to kupuj Tamrona, to dobry obiektyw- tak mogę powiedzieć po dwóch tygodniach fotografowania tym szkłem. Może Sigma będzie w jakimś aspekcie lepsza, a może nie będzie? Osobiście śmiem wątpić, ażeby w tej kategorii cenowej, w najbliższym czasie pojawiło się coś znacznie lepszego od Tamrona 150-600. Jeżeli masz jakieś szczególne wymagania np. stabilizacja w czasie panoramowania, to może Sigma będzie lepsza, trudno dzisiaj powiedzieć.
Za Sigma przemawia USB Dock, ale trzeba poczekać na razie pierwsze egzemplarze i testy.
Kliknięte z telefonu...
Skontaktuj się z nami