właśnie wymieniam Meika z powodu słabego styku z body i mam do wyboru inny egzemplarz albo Pixela z dopłatą .I teraz co wybrać ?
Szukaj
właśnie wymieniam Meika z powodu słabego styku z body i mam do wyboru inny egzemplarz albo Pixela z dopłatą .I teraz co wybrać ?
D7100 +grip Pixel; S 17-50 ;N 70-300 VR , YN-468II
Witam, czytając wasze wpowiedzi dochodzę do wniosku, że najlepiej kupić gripa PIXEL Vertax. Czy mam rację? Do gripa oryginalny akumulator dokupić czy zamiennik?
czy ktoś pomoże w podjęciu decyzji?????????????
Ja wypowiedziałem się wcześniej odnośnie tuningu Meike. Po tym zbiegu jest super. Faktura tworzywa jest podobna do aparatu. Jezeli miałbym kupić jeszcze raz to bym go kupił i cieszył się zaoszczędzoną kasą![]()
Ostatnio edytowane przez nikkor83 ; 01-02-2014 o 13:28
a jak w nowym meiku będzie sie zaświecała dioda od słabego styku?
robiłem tak i lipa
no i teraz po wymianie posiadam grip pixel ,w porównaniu z meikem nic się nie dzieje
ja kupiłem Pixel Vertax w cenie 254zł z wysyłką i jest bardzo zadowolony
D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo
Witam, kupiłem grip Pixel Vertax, doskonale przylega do aparatu, mechanicznie jest super, tylko z elektryką chyba jest coś nie tak, gdy włożę świeżutko naładowane baterie AA to po kilkunastu minutach pokazuje błędnie że są rozładowane. Bo dalej można robić zdjęcia. Byłem w sklepie reklamowałem i zwrócono mi kasę. Od tego czasu chyba byłem we wszystkich Krakowskich sklepach, 7 albo 8 gripów przykręcałem do aparatu i żaden nie pasował jak Pixel, luzy, szpara na milimetr między aparatem a gripem, strach trzymać za gripa z obiektywem 18-105. Natomiast w większości gripów elektryka działała prawidłowi i na LCD czy też wyświetlaczu prawidłowo wyświetlane było stan baterii. Mam pytanie czy posiadacze gripa Pixel Vertax mają podobnie, czy tylko mnie się trafił taki egzemplarz i powinienem szukać gripa bez takich wad jak wyżej.
POzdrawiam
Skontaktuj się z nami