Szukaj
Dziwnie sypie w tym Wrocławiu![]()
Tak jakby śnieg 'kopny' czy cuś w w tym stylu?
Fajne zdjęcie!
.
Yo, ktokolwiek widział ktokolwiek wie - poszukuję niedużej torby na a6000 + 20/2.8 + 50/1.8. Ktoś coś? Oglądałem dziś Lowepro Format TLZ10 ale mam wątpliwości czy 50 też wejdzie. Z drugiej strony mój Crumpler Pretty Boy 2500 jest za duży, aparat wpada jak do worka.
Uprzedzając pytania - 50/1.8 jeszcze nie mam to se nie mogę przymierzyć
Ktoś coś?![]()
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
Case logic ma dwukomorowe fajne torby pod bezlustraNie pamiętam jakie moja miała oznaczenie ale od n5n ją noszę, wchodzi aparat z podpiętym np. kitem 18-55 i 55-210 w pionie. Dodatkowo e16 w kieszonce w klapie, 2 baterie i jeszcze są 2 zamykane kieszonki;]
-------------------
www.marianduda.pl
Dziękuję, że ktoś w ogóle mnie zauważyłNo niestety, ciągły resarch wywodzi że jednak a6000, co do szkieł to bardzo żałuje że ten kit taki kiepski (albo dobry jak przymknięty mocno), może uzbierałbym do koszmarnie drogiego 16-70 ale też nie jakaś rewelacja, ze stałek to chyba sigmę 19/2.8 wezmę, szkoda że bez stabilizacji bo może wyjść w słabym świetle per saldo to samo co kit na 19mm przymknięty do 5.6 ze stabilizacją. A potem zobaczymy, może się sigmy/tamrony ulitują nad jakimś jasnym zoomem, choć narzekają że e-mount mały. Szkoda że stałka 35/1.8 trochę na moje potrzeby za szeroka bo ma stabilizację. Żonglerka poza wodą oczywiście, i tak nic innego nie wiejdzie do tej obudowy niż a6k z 16-50 (ewentualnie o 4 mm krótsza sigma 19 z winietą). Po lustrze do kompakta mi nie śpieszno, a6k ma za dużo zalet
)
Czemu ten 16-50 taki kiepski do zdjęć podwodnych? Będziesz robić zdjęcia i tak przez jakiś dodatkowy element optyczny w postaci szybki w osłonie podwodnej, tym bym się chyba bardziej martwił.
Swoją drogą zdajesz sobie sprawę że on się wysuwa?
Nie szukam aparatu/obiektywu tylko do zdjęć podwodnych. Szukam uniwersalnego, ale nie dla hobbysty spacerującego w poszukiwaniu tematów, ale rejestratora życia rodzinnego i podróży. Jednocześnie wymagania mam wyższe i umiejętność niejaką posługiwania się np. trybem M. Przeczytałem już mnóstwo stron (w tym 1000 postów z tego tematu) i chyba wszystko na kkm, wiem że kit się wysuwa
, wiem, jak ktoś na kmm mi zmierzył że ma 52mm po wysunięciu, zresztą obudowa podwodna jest z portem konkretnie dla 16-50. Przeczytałem tez mnóstwo stron z recenzjami i samplami, w tym porównanie 16-50 do 16-70 na konkretnych przysłonach, w centrum i poza kadrem, wszystkie za i przeciw 18-200, 55-210, wadliwe egzemplarze i nieostrości 16/2.8 itp. Ja rozumiem pewna hermetyczność bractwa fotografików, ale nie każdy zaglądający z pytaniem użytkownik jest blondynką nie mającą pojęcia o fotografii, przynajmniej w zakresie technicznym, bo oczywiście do zdjęć artystycznych itp. nie aspiruję
Ja wiem, że w obudowie podwodnej to dodatkowe szkła, ale cóż, lepsze to chyba będzie od nikona aw120, fajne fotki ale matryca mała, brak kontroli czegokolwiek, za to idiot-trybów od zawalenia. Kiedyś zdjęcia pod wodą robiłem kamerą Sanyo i ten aw120 o niebo lepszy. A jak wygram w totka to wówczas będę robił a7II z jasną stałką i obudową nauticam za 8tys zł z oświetleniem za drugie 8 tys zł
![]()
Skontaktuj się z nami