Szukaj
Ostatnio edytowane przez tomek s ; 14-01-2015 o 11:07
jakie wycieczki osobiste? napisałem prawdę, mario jest znany ze swoich zdjęć, a Ty z analizowania cyferek i szukania bandingu
Poruszanie tematu cieni w temacie Lejki, niczego do dyskusji nie wnosi - to nie jest system dla Ciebie.
ale wydaje mi sie ze ty naprawde bardziej jestes powszechnie znany z tych wszystkich wyciagan z cieni a nie ze zdjec
zerknalem na twoje zdjecia w watku o sony i na blogu
nie widze w nich nic specjalnego + mam twoj glos - tym apratem nie da sie robic w nocy zdjec, wysokie iso to porazka
i po drugiej stronie mam np Franka ktory uchylajac rabka tajemnicy jest w trakcie duzego wielomiesiecznego projektu i w nocy uzywa max iso800 bo brak klapiacego lustra pozwala mu robic z reki z dlugimi czasami + mam jego nocne zdjecia na ktorych umiejetnie wykorzystuje znikome swiatlo, swietnie gra poruszeniami nadajac dynamiki
ktore zdanie do mnie bardziej trafi?
konkluzja jest taka ze to nie jest sprzet dla ciebie, ale pisanie ze nie nadaje sie do nocnych zdjec jest bledem
Road to Manila
Po pierwsze, gdzie pisałem o wysokim ISO? Musiałeś mnie pomylić z kimś innym... albo nie rozumiesz co napisałem.
Po drugie, ja twoich zdjęć nie oceniam, staram się tego nie robić, ale skoro już się zdecydowałeś iść w tą stronę to mogę tylko podziękować za spędzony czas na moim blogu (patrząc w statystyki kliknąłeś tylko na 1sza stronę i zdecydowałeś się na ocenę).
Tego nie wiem, nie jestem tobą, ale lepiej żeby moje nie trafiało bo najwyraźniej nie rozumiesz co napisałem.
Proszę o cytat, gdzie pisałem o wysokim iso i robieniu zdjęć nocnych? Prośba o czytanie ze zrozumieniem to chyba za dużo. Czy to jest sprzęt dla mnie czy też nie to chyba zupełnie inny temat.
cytat w tym watku odnosnie M9" CCD - w dzien zaleta, w nocy wada" laczac to z tym co pisales i pokazywales w watku o sony - czyli nocne zdjecia na iso5000
jak inaczej odebrac twoje slowa niz jak pisanie o wysokim iso
ja wcale nie chce zaklamywac rzeczywistosci
jasne ze powiedzmy od iso1600 ten aparat daje kolorowa sieczke to przy aparatach nikona w ktorych mozna bez problemu uzywac teraz pewnie iso 10 000 i wiecej jest slabiutkim wynikiem
mowie jedynie o tym ze jak mam 2 zdania przeciwne to chetnie sie posilkuje tworczoscia autorow tych zdan
Road to Manila
Problem jest taki że nie wygłosiłem zdania przeciwnego. Moja niechęć do Leicy M tylko i wyłącznie podyktowana jest kiepską technologią CMOS - i dotyczy to obrazu na niskich czułościach. Mając do dyspozycji szkła 1.0 po co komu wysokie ISO? Nie trzepie lustro - czas można wydłużyć itp itd...
Kolejna rzecz, mówiłem o technikaliach, dobre zdjęcie może być zrobione pudełkiem po butach - ale jeżeli schodzimy na taki poziom dyskusji to rozmowa o jakimkolwiek sprzęcie zaczyna tracić sens.
Czy posiłkowałeś się moją twórczością - raczej wątpię - nie znasz jej, zobaczyłeś 2 przypadkowe pstryki w wątku o sony (tak przypadkowe, bo aparat mam od tygodnia), 1 stronę z mojego bloga - na tej podstawie tworzysz jakąś moją wirtualną opinie.
Skontaktuj się z nami