Close

Strona 47 z 217 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 2164

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    różnica jest taka, ze mistrzucieczki robi zdjęcia, a Ty analizujesz banding po wyciągnięciu 2ev z cienia
    Uuu, dobre, dobre
    +1
    Najważniejsze, żeby sprzęt nie przeszkadzał w robieniu zdjęć, ja właśnie wróciłem do przedpotopowego Canona 5D classic
    Jakby mnie było stać to chętnie bym taką M9 przygarnął, za kolory z CCD.
    Pozdr
    Ostatnio edytowane przez tomek s ; 14-01-2015 o 11:07
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    różnica jest taka, ze mistrzucieczki robi zdjęcia, a Ty analizujesz banding po wyciągnięciu 2ev z cienia
    Słabo, brak argumentów, wycieczki osobiste, zapewne urażony canoniarz

Domyślnie

jakie wycieczki osobiste? napisałem prawdę, mario jest znany ze swoich zdjęć, a Ty z analizowania cyferek i szukania bandingu

Domyślnie

To ze ty mnie znasz tylko od tej strony to już nie mój problem. Udzielając się wypadałoby coś wnieść do dyskusji .

Domyślnie

Poruszanie tematu cieni w temacie Lejki, niczego do dyskusji nie wnosi - to nie jest system dla Ciebie.

Domyślnie

Wypowiadanie się o cechach urządzenia który jest w temacie wątku nic nie wnosi? Nie rozmawiamy o tym czy to system dla mnie czy też nie.

Domyślnie

ale wydaje mi sie ze ty naprawde bardziej jestes powszechnie znany z tych wszystkich wyciagan z cieni a nie ze zdjec

zerknalem na twoje zdjecia w watku o sony i na blogu
    nie widze w nich nic specjalnego + mam twoj glos - tym apratem nie da sie robic w nocy zdjec, wysokie iso to porazka

i po drugiej stronie mam np Franka ktory uchylajac rabka tajemnicy jest w trakcie duzego wielomiesiecznego projektu i w nocy uzywa max iso800 bo brak klapiacego lustra pozwala mu robic z reki z dlugimi czasami + mam jego nocne zdjecia na ktorych umiejetnie wykorzystuje znikome swiatlo, swietnie gra poruszeniami nadajac dynamiki

ktore zdanie do mnie bardziej trafi?

konkluzja jest taka ze to nie jest sprzet dla ciebie, ale pisanie ze nie nadaje sie do nocnych zdjec jest bledem
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    zerknalem na twoje zdjecia w watku o sony i na blogu
    nie widze w nich nic specjalnego + mam twoj glos - tym apratem nie da sie robic w nocy zdjec, wysokie iso to porazka
    Po pierwsze, gdzie pisałem o wysokim ISO? Musiałeś mnie pomylić z kimś innym... albo nie rozumiesz co napisałem.

Po drugie, ja twoich zdjęć nie oceniam, staram się tego nie robić, ale skoro już się zdecydowałeś iść w tą stronę to mogę tylko podziękować za spędzony czas na moim blogu (patrząc w statystyki kliknąłeś tylko na 1sza stronę i zdecydowałeś się na ocenę).

i po drugiej stronie mam np Franka ktory uchylajac rabka tajemnicy jest w trakcie duzego wielomiesiecznego projektu i w nocy uzywa max iso800 bo brak klapiacego lustra pozwala mu robic z reki z dlugimi czasami + mam jego nocne zdjecia na ktorych umiejetnie wykorzystuje znikome swiatlo, swietnie gra poruszeniami nadajac dynamiki

ktore zdanie do mnie bardziej trafi?
    Tego nie wiem, nie jestem tobą, ale lepiej żeby moje nie trafiało bo najwyraźniej nie rozumiesz co napisałem.

konkluzja jest taka ze to nie jest sprzet dla ciebie, ale pisanie ze nie nadaje sie do nocnych zdjec jest bledem
    Proszę o cytat, gdzie pisałem o wysokim iso i robieniu zdjęć nocnych? Prośba o czytanie ze zrozumieniem to chyba za dużo. Czy to jest sprzęt dla mnie czy też nie to chyba zupełnie inny temat.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 14-01-2015 o 13:14

Domyślnie

cytat w tym watku odnosnie M9" CCD - w dzien zaleta, w nocy wada" laczac to z tym co pisales i pokazywales w watku o sony - czyli nocne zdjecia na iso5000
    jak inaczej odebrac twoje slowa niz jak pisanie o wysokim iso

ja wcale nie chce zaklamywac rzeczywistosci
    jasne ze powiedzmy od iso1600 ten aparat daje kolorowa sieczke to przy aparatach nikona w ktorych mozna bez problemu uzywac teraz pewnie iso 10 000 i wiecej jest slabiutkim wynikiem

mowie jedynie o tym ze jak mam 2 zdania przeciwne to chetnie sie posilkuje tworczoscia autorow tych zdan
    Road to Manila

Domyślnie

Problem jest taki że nie wygłosiłem zdania przeciwnego. Moja niechęć do Leicy M tylko i wyłącznie podyktowana jest kiepską technologią CMOS - i dotyczy to obrazu na niskich czułościach. Mając do dyspozycji szkła 1.0 po co komu wysokie ISO? Nie trzepie lustro - czas można wydłużyć itp itd...

Kolejna rzecz, mówiłem o technikaliach, dobre zdjęcie może być zrobione pudełkiem po butach - ale jeżeli schodzimy na taki poziom dyskusji to rozmowa o jakimkolwiek sprzęcie zaczyna tracić sens.

Czy posiłkowałeś się moją twórczością - raczej wątpię - nie znasz jej, zobaczyłeś 2 przypadkowe pstryki w wątku o sony (tak przypadkowe, bo aparat mam od tygodnia), 1 stronę z mojego bloga - na tej podstawie tworzysz jakąś moją wirtualną opinie.

Strona 47 z 217 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni