Szukaj
Dzięki za odzew
w takim razie rozpocznę procedurę reklamacji.
Czy wystarczy, jak uzasadnieniem reklamacji, będzie taki wydruk z Crystal Disk, czy jakoś inaczej uzasadnić zwrot?
Andrzej1974
Wrzuciłem swojego Plextora. Mamy identyczny model i chyba u mnie również jest wszystko w porządku.
Tak sobie myślę, być może wrzucilibyśmy jakieś testy aby porównać jak działa Twój 1.5 roczny na Sata 3 oraz mój 1.5 - 2 letni na Sata II. Tylko trzeba byłoby pomyśleć nad jakimś sensownym benchmarkiem.
D750, | N35 1.8FX | N85 1.8 | SB700
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Masz na myśli jakiegoś... hmm... CrystalDiskMark-a? Jeżeli tak to nie widzę problemów. Ściągamy najnowszą wersję i wklejamy wyniki. Sam jestem ciekaw jaka je4st różnica SATA 3 vs SATA 2.
Faktycznie. U Velinyth-a ilość NAND do HOST jest spory. U mnie różnica jest dużo mniejsza. Hmm... nie wiem, czy w nowszym Plextorze czegoś nie poprawili. W końcu dali na niego gwarancję 5 lat. Nie wiem, jak było w przypadku SATA 2 tego modelu.
Nikon
zainstalowałem zamiast AdatySX900, Cruciala MX100. Na razie wszystko na tip-top 100% żywotności.
Od wczoraj, gdzie Crystal Disc Info pokazywał mi na Adacie 66%, dziś spadł ten parametr do 48% i powiększyła się liczba przeniesionych sektorów. Poza tym, chciałem wykonać backup poczty i nie dało się tego zrobić z powodu braku możliwości odczytu jakiś danych, mało tego, zwykły plik video, nie chciał się skopiować z tego SSDka i wywalało komunikat o braku możliwości odczytu pliku źródłowego. Tak więc pomału padaka z tego dysku się robiła, pytanie tylko, czy ten proces mógł się zatrzymać i później wszystko działało by bez problemu, czy raczej aż do zgonu ...
Ciekawe, jak sklep się odniesie do tego, czy stanie na wysokości zadania ?![]()
Na jakim dysku Ci się tak dzieje?
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
Dysk SSD pracuje na komputerze domowym i jest zazwyczaj używany 4-8 godzin dziennie.
Komputer jest ~ 5 letni.
Procesor: Core 2 Duo 3.0 ghz
Pamięc: 4 gb DDR 3
System operacyjny: Windows 7 Professional 64 bit
Plextor jest ciężko powiedzieć +/- 1.5 - 2 letni. Od początku pracował z 4gb pamięci operacyjnej.
Nie wgrywałem nowego firmware ani nic dla niego nie ustawiałem ( ani pod Windows 7 ani w Biosie ).
Po dość przypadkowym wrzuceniu testów itp sam zacząłem się zastanawiać nad tym wszystkim.
I tutaj nasuwają się pytania..
1. Czy Trim może być wyłączony lub działa niepoprawnie ?
2. Czy pamięć jest przyczyną tak dużej zapisanej ilości danych do pamięci dysku ssd ?
3. Jakie mogą być tego skutki i jaka jest szacunkowa żywotność zapisania danych do pamięci dla typowych dysków ssd ?
4. Czy z czasem gdy ilość TB wzrasta, dysk traci swoje pierwotne parametry tzn starzeje się ?
Z górnie niezmierne dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi
Pozdrawiam,
Wojtek
Ostatnio edytowane przez Velinyth ; 10-01-2015 o 21:06
D750, | N35 1.8FX | N85 1.8 | SB700
Skontaktuj się z nami