Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 125

Wątek: ktory wybrac??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaszpir Zobacz posta
    Tyle że w D40 nie trzeba nic kombinować , poznawać i itd ...
    To jest jego największa zaleta. Nawet największy amator zrobi dobre technicznie zdjęcie. Naciska , kadruje i wychodzi ładny JPG.
    Na temat D70s mówię to co wyczytałem. Ludzie którzy go posiadają informowali że zdjęcia w JPG wychodzą sporo gorszej jakości niż RAW i te osoby dlatego robią zdjęcia w RAW.
    Wcale się temu nie dziwie , bo przecież D70s był przeznaczony jednak dla innej grupy odbiorców ...

Co do Nikona D40x to bym go nie kupił. Na siłę upchali 10Mpix. Z moich porównań zdjęcia między D40x zdjęcia są mniej "ostre" niż z D40 ..
    Największą zaletą D40 jest jego cena , prostota obsługi i przyjazność. D40x jest za drogi i za tą cenę wolałbym kupić już zupełnie inny aparat ...
    Dlatego każdy powinien kupowac aparat wg. stanu swojej wiedzy i umiejętności, ale dający możliwość dlaszego rozwoju.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nadgob Zobacz posta
    Dlatego każdy powinien kupowac aparat wg. stanu swojej wiedzy i umiejętności, ale dający możliwość dlaszego rozwoju.
    A czemu ten aparat nie ma możliwości rozwoju ?

Osobiście uważam że przyszłość należy właśnie do obiektywów z własnym silnikiem z powodu szybkości , cichszego napędu ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaszpir Zobacz posta
    A czemu ten aparat nie ma możliwości rozwoju ?

Osobiście uważam że przyszłość należy właśnie do obiektywów z własnym silnikiem z powodu szybkości , cichszego napędu ...
    Cobym Ci nie napisał i tak mi nie uwierzysz i będziesz upierał się przy swoim. Myślę że za niedługo sam sobie odpowiesz na to pytanie.

Uprawnienia umieszczania postów