A czy przypadkiem nie muli zdjec przy max kl/s w RAW? Bo dźwignąc 24 Mpix to trza mieć moc.
Szukaj
A czy przypadkiem nie muli zdjec przy max kl/s w RAW? Bo dźwignąc 24 Mpix to trza mieć moc.
FX, DX,
www.lukaszkorzeniowski.pl
Zależy jak długimi seriami będziesz focił - z szybkostrzelnością w RAWach zupełnie nie ma problemu, póki się bufor nie zapełni.
Co do promocji cashback na D7100, jak najbardziej obowiązuje. Ja już zwrot dostałem.
['O]
A orientujecie sie moze czy kupujac body FX i obiektyw z lini pro musze zrobic to u jednego sprzedawcy aby uzyskac cashback za body i szklo?
FX, DX,
Jeżeli w promocji puszka i szkło są osobno to możesz kupić co chcesz, gdzie chcesz. Jeżeli promocja jest na komplet, musisz kupić komplet u jednego sprzedawcy.
['O]
No wlasnie chodzi mi o zwrot za D750 ale on jest realizowany tylko wtedy gdy biore np 24-120 za ktory tez jest zwrot (nawet przy samym zakupie). Nigdzie w regulaminie nie znalazlem czy trzeba od jednego sprzedawcy.
FX, DX,
To jeszcze tylko jak mozesz powiedz mi ecml na ile ten bufor wystarczy przy RAW i 6 kl/s?
FX, DX,
U mnie przez 2-3s leci pełna seria później zwalnia do ok. 2kl/s . W Jpeg'u nie udało mi się zapchać buforu ale nie chciałem robić więcej niż 100zdj w serii.
Na ok. 1 sekundę - ok. 6-8 zdjęć. Później zwalnia, w zależności od szybkości zastosowanej karty pamięci.
Zależy jeszcze jaki RAW (kompresja, ilość bitów). Teoretycznie: http://www.optyczne.pl/220.3-Test_ap...ergonomia.html
Ostatnio edytowane przez ecml ; 28-11-2014 o 14:28
['O]
Testy, testami, wole zapytac uzytkownikow. Jak zdjecia to RAW 12bit + jpg S.
FX, DX,
Skontaktuj się z nami