Aż się odechciewa czytać...
Szukaj
Aż się odechciewa czytać...
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
piękne zdjęcie no ale jak zwykle nasz naród musi się przypierdzielić o pixele i kąty padania swiatła... ech..
A nie lepiej to zamiast rozbierac zdjęcie na atomy, zabrać aparat i dupsko w plener ? A nawet jak to skleił z 10 zdjęć, cienie dorysował, usunął horyzont, wstrzymał słońce, ruszył ziemię i na odwrót to co ? Nic. Oglądajcie efekt jaki został zaprezentowany. Cholera - a miałem już nie włazić w krajobraz - wdepnąłem na chwilkę i masz babo placek ..
Nikon http://greg77.com/
cieszę się z tego że Ty wszystko rozumiesz. Ale zauważ, ze czasem jest tak że trafiasz na piekna prace i wystarczy napisac ze jest piekna i tyle. No ale rozumiem tez ze mozna miec sporo kompleksow i zawsze dosypac łyźke dżiegdziu koledze. Z czego to wynika nie wiem a podejrzeniami głośno dzielić się nie będę. Bijcie dalej piane i kłóćcie się o horyzony, mgiełki i pixele. Miłego dnia. Bez odbioru![]()
Dla mnie nie ma znaczenia czy autor posklejał coś nawet ze 100 zdjęć, liczy się efekt końcowy!
A ten jest moim zdaniem rewelacyjny! Gratulacje![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Spokojnie panowie, fotografia nie powinna dzielić nas a łączyć , co do zdjęcia to raz jeszcze wyjaśnię że nic nie sklejałem tylko usunąłem horyzont i trochę wystających z wody traw by uzyskać minimalizm. Co do ciasnoty to zgadzam się z tym w 100% poprawienie tego to minuta pracy. Natomiast nawiązując do teorii spiskowej z odbiciamito obiekty były w sporej odległości od siebie do tego był przypływ stąd pewnie ten efekt. Zdjęcie zrobione o świcie przy pełnym zachmurzeniu. Filtr polar+ szara połówka oraz stoper 10 stopni. Cieszę się że się podoba a uznanie tego za grafikę nie odbieram jako pogardy. Staram się realizować robiąc zdjęcia i zawsze na pierwszym miejscu stawiam jak najlepsze wykonanie zdjęcia ,ale nie mam też żadnych ograniczającej co z owymi zdjęciami zrobię . Wystarcza mi że mój warsztat i fantazja blokuje mnie wystarczająco
)
Sailor jesteś ograniczony intelektualnie skoro na mój wpis reagujesz tak nerwowo,wyraziłem swoje zdanie i tyle.
Tak jak pisze Kulten najlepiej powiedzieć Piękne Zdjęcie.....Bo to forum nic innego nie zniesie...
Diablo1, nie dziwi mnie żadna reakcja, bo Twój wpis był po prostu niekulturalny, i nie chodzi o to że nie pochwaliłeś, tylko sposób w jaki to zrobiłeś. Może brak bieżącego kontaktu z językiem ojczystym (poza netem) nie pozwala Ci tego dostrzec, dodatkowo widzę że kontynuujesz ten ton. Zbastuj, to nie onet. Powiedziałbyś coś takiego komuś prosto w twarz? (pomijam jakiegoś kumpla wobec którego możesz pozwolić sobie na taki szczery acz niekonkretny strzał)
I odnośnie kwestii "grafiki" zamiast "krajobrazu" - dla mnie to nie problem, na efekt ostateczny patrzę całościowo, i to co tutaj widzę mi się podoba. Zdjęcie jest interpretacją rzeczywistości, nie musi być jej odbiciem.
Skontaktuj się z nami