Close

Strona 7 z 23 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 224

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Ktoś ma ochotę na konkretne przykłady - służę zdjęciami. Jak napisałem wcześniej czego Sailor też nie zauważył - jak się nie ma kasy to tło nie jest złe - trzeba mieć tylko świadomość co się kupuje. Ja jej nie miałem i teraz mam co mam...
    Zacznę

Najchętniej zobaczyłbym przykład oświetlenia sceny beauty dishem, z i bez plastra, lampa przy ścianie. Dodatkowo przydałoby się ukazanie cieńia (np. stawiasz obiektyw, oświetlasz BD z plastrem i bez).

Jakoś normalnie to opisałem?

Domyślnie

Normalnie - powtarzam tylko że na to musisz poczekać - w niedzielę mam ostatni egzamin i jak wpadnę do studia potem to nie wyjdę miesiąc...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    jak wpadnę do studia potem to nie wyjdę miesiąc...
    Wierzę na słowo

Domyślnie

Wpadłeś już do studia?

Domyślnie

Niestety jak pod górę qr. Jak zwykle wakacje są spokojne to w tym roku wysyp przetargów mam. Całe dnie spędzam w firmie a lada dzień chcę wypalić na urlop. Chyba rozkręcę się po powrocie. Daj na luz z tymi fotami. Szczerze mówiąc jak będę miał wreszcie czas na focenie to dopadnę modelkę a nie będę bawił się w testowanie słoneczka. Oczywiście zrobię to przy okazji ale Twoje Ciśnienie jest mocno za wysokie Do tego pogoda jest na tyle przyzwoita że chyba jednak częściej przynajmniej narazie będę w terenie - lampy nie uciekną
    Al "CAPONE" Bundy

Domyślnie

Lampki ogólnie są fajne, trzymają równo moc i kolor. Jakość wykonania jak na taką taniochę to jest naprawdę niezła, jedyny poważny zgrzyt to niezbyt sztywno trzymające się adaptery softboxów, ale oczywiście nic nie wypada. Softboxy wykonane przyzwoicie, choć w jednym brakowało spinacza do wewnętrznego dyfuzora i od razu odpadła końcówka jednego z drutów
    Płynna regulacja mocy działa, wewnętrzne rozładowanie również, tzn. po naładowaniu lampy i zmniejszeniu potencjometrem mocy lampa się po chwili rozładuje do ustawionego poziomu.
    Akcesoria również przyzwoite, jedynie filtry do wrót to kolorowa folia przyklejona do metalowej ramki, ciekawe czy to się nie roztopi po dłuższym czasie używania? . Mile zaskoczył mnie wyzwalacz radiowy, z 30D synchornizuje bez problemu/winiety przy 1/250s.

Ogólnie sprzęt nie sprawia wrażenia jakby miał się za chwilę rozlecieć, taka naprawdę porządnie zrobiona chińszczyzna, jak trochę poużywam to napiszę jakiś mały raport.

EDIT:
    Ten wyzwalacz jednak taki super nie jest . Na niektórych zdjęciach brzeg klatki był lekko ciemniejszy przy 1/250s. 1/200s załatwia sprawę.
    Ostatnio edytowane przez MareckiMarek ; 01-07-2007 o 11:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MareckiMarek Zobacz posta
    EDIT:
    Ten wyzwalacz jednak taki super nie jest . Na niektórych zdjęciach brzeg klatki był lekko ciemniejszy przy 1/250s. 1/200s załatwia sprawę.
    Tak jak i kostka synchronizacyjna

Ważne, żeby wogóle wyzwalał, bo niektóre mają z tym problem

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MareckiMarek Zobacz posta
    Jakość wykonania jak na taką taniochę to jest naprawdę niezła, jedyny poważny zgrzyt to niezbyt sztywno trzymające się adaptery softboxów, ale oczywiście nic nie wypada. Softboxy wykonane przyzwoicie, choć w jednym brakowało spinacza do wewnętrznego dyfuzora i od razu odpadła końcówka jednego z drutów
    no to faktycznie rewelacja ... kupujesz nowy sprzet w ktorym adaptery sie niepewnie trzymaja, gdzies tam czegos brakuje i cos odpada ...i mowisz ze to niezla jakosc wykonania??
    ja w takim razie podziekuje .. dla mie zabrzmialo to mniej wiecej - "kupilem porsche .. co prawda uklad kierowniczy ma luzy i trzeba zrobic pol obrotu kierownica zanim zadziala .. do tego odkrecily sie podcza jazdy 2 sruby przy kolach .. ale ogolnie calkiem fajnie sie nim jezdzi .. tzn silnik odpala"

Domyślnie

Sailor - mnie tam nic nie lata, niczego nie braowało itd a jak do tej pory sprzęt spisuje się rewelacyjnie

Sporo już powiedzieliśmy w tej sprawie więc pozwólmy by to czas rozstrzygnął czy warto. Na koniec powiem Ci że kiedyś kupiłem drogi jak cholera TV SONY bo uważałem że bije konkurencję na głowę jakością obrazu (nadal tak uważam) ale już następnego nia musiałem taszczyć go do serwisu. Pierwszy egz. mi wymieniono od ręki, w drugim po pół roku padł kineskop ale po naprawie do dziś mam ekstra sprzęt - od tamtej pory nic się nie psuje a jakość obrazu nadal jest wyśmienita. Nie zraziłem się do marki z powodu jednego psującego się TV. Gdybym tak sztywno oceniał producentów to do dziś musiałbym palić świece w domu bo nie ma marki na rynku której nie zdażyła się wtopa...
    Al "CAPONE" Bundy

Alyx
    Gość

Domyślnie

witam
    nosze sie z zamiarem zakupu sprzetu studyjnego (foto produktowe czesto + portret od czasu do czasu), przy okazji jednak nie chce od samego poczatku wydawac kroci. chcialbym tez, zeby to bylo cos, co nie rozleci sie po kilku sesjach. jednym slowem potrzebuje "czegos pomiedzy" z dobrym stosunkiem ceny do jakosci. naczytalem i nasluchalem sie juz o bolingach, yinyan, delicacy, millaflash itp. i w zasadzie nic z tego nie wynika, opinie w zadnym przypadku nie sa "konstruktywne". na pierwszy szerszy opis sprzetu "quantuum" trafilem w tym watku. poniewaz jedyna osoba, ktora ma wyrobiony najwyrazniej wysoce negatywny stosunek do tego sprzetu jest sailor, chetnie zadam pytanie, co w takim razie sailor poleca i dlaczego? rozumiem, ze np. lampy quantuum sa od niedawna na rynku, ale czy np. CY 200K bedzie w czymkolwiek lepsza od quantuum 300Ws?

pozdrawiam

Strona 7 z 23 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów