Close

Strona 224 z 239 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 231 do 2 240 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Ja miałem jednego z pierwszych D800. Była potrzebna kalibracja lewego AF. Serwis w Warszawie naprawił i przez dwa lata działał idealnie. Sprzedałem kilka miesięcy temu i ..kupiłem nowe D800 (jedną z ostatnich jakie zeszły z taśm produkcyjnych). AF idealny, nie ma potrzeby żadnych korekt. Używam drugi miesiąc i wciąż jetem oczarowany tym aparatem, tak, jak dwa lata temu.

Domyślnie

Jak było idealnie to po co sprzedawałeś? Chciałeś mieć lepiej niż "idealnie"?
    D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600

Domyślnie

Prośba do Kolegi schaolin- jak będziesz w tym szanghajskim serwisie, może znajdziesz chwilę by podpytać czy znany im jest może jakiś lek na tu opisany problem mojego sprzęta:
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....postcount=2217

Tekst z naszego serwisu " a telefon to się Panu nigdy nie zawieszał?" jakoś mnie nie przekonuje
    Jednak może faktycznie taka uroda hajendowych zabawek? Tylko dlaczego jedynie przy pionowych kadrach są te zawiechy ? Nie wiem już co mam myśleć...
    Może jednak "na Waszym końcu świata" znają odpowiedź ostateczną? Przecież nawet proch tam wymyślili, więc...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

tmk_t: "Poprostu nie wierzę..."

To poczytaj sobie dokładniej to forum. Potem przychodzi taka maruda, jakich tutaj dziesiątki, i mówi, że aparat ma zrobione 20 klatek, więc jest używany. I oczekuje przeprosin oraz dwóch kafli rabatu. Na miejscu sprzedawcy zrobiłbym to samo. Jak sobie kupisz to sobie popstrykasz.
    F5, D800, F70, C550D + 18-200/3.5-5.6, N17-35/2.8, N28-70/2.8, N70-200/2.8 VR, N20-35/2.8, N35-70/2.8, N24-120/4, N70-300/3.5-5.6, S180/3.5, N60/2.8, SB-28, SB-800 itd.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Prośba do Kolegi schaolin- jak będziesz w tym szanghajskim serwisie, może znajdziesz chwilę by podpytać czy znany im jest może jakiś lek na tu opisany problem mojego sprzęta:
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....postcount=2217

Tekst z naszego serwisu " a telefon to się Panu nigdy nie zawieszał?" jakoś mnie nie przekonuje
    Jednak może faktycznie taka uroda hajendowych zabawek? Tylko dlaczego jedynie przy pionowych kadrach są te zawiechy ? Nie wiem już co mam myśleć...
    Może jednak "na Waszym końcu świata" znają odpowiedź ostateczną? Przecież nawet proch tam wymyślili, więc...
    Nie ma tu takiego kolegi a serwis to niestety nie jest poradnia wiec musialbys tu wbic ze swoim sprzetem i wtedy mozna pytac... Ale faktycznie dziwna sprawa

Domyślnie

Serwis to nie jest poradnia, serwis to nie jest to... Serwis to nie jest tamto... Serwis niestety też nie wie jak naprawiać usterki fabryczne, bo nikt im nie powiedział, że takowe występują lub kazał im udawać, że nie występują. Więc jak to jest? Do czego jest ten serwis? Podejście do klienta beznadziejne. Czasami się zastanawiam czy Nikon jeszcze jest japoński... Mam wrażenie, że mało w tej firmie jest koncepcji zarządzania, które są stosowane w firmach globalnych pochodzących z Kraju Kwitnącej Wiśni.

shaolin, akurat chiński oddział Nikona powinien działać wzorcowo od pewnego czasu, bo to właśnie na tamtym rynku Nikon dostał kopniaka na pobudzenie (czytaj: Nikon D600). Rynek niemały --> wiele do stracenia.
    Ostatnio edytowane przez radius_bo ; 29-09-2014 o 08:48
    D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Serwis w Szanghaju (bo serwisow w Chinach jest jakies 5mld) dzialal wzorcowo zanim w ogole ktos slyszal o problemach w D600. Po prostu bez aparatu nie ma co isc i pytac i tyle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Serwis w Szanghaju (bo serwisow w Chinach jest jakies 5mld) dzialal wzorcowo zanim w ogole ktos slyszal o problemach w D600. Po prostu bez aparatu nie ma co isc i pytac i tyle.
    Nie daj Boze jak ten serwis sobie poradzi z naprawa. Wtedy bedziesz mial urwanie glowy...
    pozdrawiam
    Mirek$

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Z naprawa 14-24 poradzili sobie wysmienicie i na dodatek zaplacilem sporo mniej niz przy wstepnej wycenie bo sie okazalo, ze nie trzeba wymieniac polowy szkla (a taka diagnoza by byla w PL za ten error, ktory mialem)

Domyślnie

Nie ma tu takiego kolegi a serwis to niestety nie jest poradnia wiec musialbys tu wbic ze swoim sprzetem i wtedy mozna pytac... Ale faktycznie dziwna sprawa
    Dzięki za odpowiedź- niestety, w najbliższym czasie nie będę miał okazji wpaść do szanghajskiego serwisu

(...)Ale faktycznie dziwna sprawa
    Rozpytuję więc, gdzie tylko okazja, żeby jakoś ten problem rozwiązać. I pomóc przy okazji też PL-serwisowi, bo myślę że sugerowanie pozbycia się sprzęta, to nie metoda
    Marek

Zakon Fuji

Strona 224 z 239 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów