Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 6065

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ok, nie będę Cię przekonywał. U mnie przynajmniej mikrofon zewnętrzny działa tak jak powinien czyli w przeciwieństwie do wbudowanego nie zbiera w tak ordynarny sposób wszystkich odgłosów z body(AF, stabilizacja, kółka nastaw). I jak powiada jeden z kolegów na forum: AF przy filmowaniu Nikonami to ZUO i nie chodzi tylko o odgłosy tylko o to w jaki sposób aparat ustawia ostrość w LV. Pozdrawiam i życzę udanej zabawy.
    Cytat Zamieszczone przez fader_audio Zobacz posta
    Więc myślę że najlepiej korzystać z af-s lub mieć bardzo cichy obiektyw
    Jedyne na tyle ciche obiektywy że nie słychać ich pracy na nagraniu (przy użyciu mikrofonu wbudowanego) to manuale oraz kilka najnowszych canonów z oznaczeniem STM stworzonych chyba specjalnie pod filmowanie.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 25-08-2014 o 16:13

Domyślnie

No to mam i ja ... moje D7100
    Niby zamiana niewielka (z D90), ale radocha jest duża.

Podoba "misie" dźwięk pracy migawki, fajne jest też niebieskie podświetlenie w wizjerze - sprawia wrażenie czytelniejszego niż w D90, guzikologia niby podobna, ale wymaga przestudiowania instrukcji.
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zotornik Zobacz posta
    Podoba "misie" dźwięk pracy migawki, fajne jest też niebieskie podświetlenie w wizjerze - sprawia wrażenie czytelniejszego niż w D90
    Warto było wydać 3000zł sorry, nie mogłem się powstrzymać
    D700 + MB-D10 | N16-35 f4 | N35 1.8G DX | N50 f1.8G | N55 f3.5 | N85 f1.8G | T70-300 f4.0-5.6 USD | N80-200 f2.8D ED | N300 f2.8D AF-S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zotornik Zobacz posta
    No to mam i ja ... moje D7100
    Niby zamiana niewielka (z D90), ale radocha jest duża.
    Witaj w klubie
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Ok, nie będę Cię przekonywał. U mnie przynajmniej mikrofon zewnętrzny działa tak jak powinien czyli w przeciwieństwie do wbudowanego nie zbiera w tak ordynarny sposób wszystkich odgłosów z body
    w jakiej odległości masz ten mikrofon??? ciekawe czy zwykły na jack też podejdzie czy tylk odedykowany do tego body.

Dzis zauważyłem już chyba hot piksele, akurat tym się nie przejmuje, a jak u was z tym wyglada???
    oby ich było nie za dużo.

porównywałem nefy z d80 i 7100, no i powiem że spodziewałem się wiekszej różnicy jeśli chodzi o iso. taka ciekawostka 3200(czyli rozszerzone w d80) struktura szumu jak dla mnie jest bardziej przyjemna dla oka niż niebieskie wypryski na rozszerzeniu w 7100. takie głupie porównanie, pewnie przy obróbce sytuacja bedzie wyglądała inaczej narazie bede miał problem bo nie mam w czym wywołac raw. lightroom nie chce otworzyć, a capture nx otwiera ale też nie mogę ustawić ekspozycji, picture control, i fotka na ekranie ma już 66% swojej wielkości tak jakby miała ok8mpx. czyli też cos nie tak. teraz trzeba sobie skombinowac nowsze wersje programów.

jak wygląda u Was naświetlanie ja mam czasem wrażenie jakby nideoświetlał zdjęć w świetle sztucznym w pomieszczeniu. pewnie to też będzie kwestia ustawiń
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Uprawnienia umieszczania postów