Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Domyślnie

Ale on go na odległość chyba nie kupował wiec po zakupie juz po sprawie w tym zakresie
    Nikon

Domyślnie

Z listu wynika, że na Allegro ze sklepu z Częstochowy, zatem pewnie wysyłkowo.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Fakt, zatem podwójny babol kupującego
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Mam rozumieć, że oglądałeś ten plecak dopiero przed oddaniem go do reklamacji, bo bezpośrednio po zakupie nie zauważyłeś jaki to badziew (szwy - jakość wykonania) i nie skorzystałeś z prawa odstąpienia od umowy kupna bez podania przyczyny.
    Dokładnie tak. Nie odwracałem plecaka na lewą stronę, aby zobaczyć jakość szwów, bo i po co? Na zewnątrz wygląda to przyzwoicie, wewnątrz fatalnie.

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    W czasie gdy użytkowałeś uszkodzony plecak, to nie przeszkadzało ci to? Dopiero po odmowie sprzedającego uwzględnienie Twojego roszczenia, gdy przyczyniłeś się do zwiększenia uszkodzeń poprzez użytkowanie posiadającego już nie ukryte wady towaru, nagle okazało się, że jest ogólnie fatalnie wykonany.
    Nie przeszkadzało, bo nie wiedziałem o tym. Nie przyczyniłem się do zwiększenia uszkodzeń, bo przedmiotem mojej reklamacji są uszkodzenia komory głównej, która w momencie zakupu nie nosiła cech uszkodzeń. Czytaj ze zrozumieniem, bo wyciągasz błędne wnioski. W momencie zakupu było małe rozprucie na małej kieszonce, a nie komorze głównej.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 26-07-2014 o 09:51
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Z listu wynika, że na Allegro ze sklepu z Częstochowy, zatem pewnie wysyłkowo.
    Allegro, wysyłkowo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamirq Zobacz posta
    Fakt, zatem podwójny babol kupującego
    Dlaczego podwójny?

Domyślnie

1) wspomniał w piśmie o wadzie której nie zgłosił i która w teorii nie miała wpływu na tą - jednak sugeruje, że takich błędów mogło być wiecej

2) od razu nie skorzystał z odstąpienia od umowy bez podania przyczyny jeżeli widział jakość wykonania. Jakbym miał taką niedorobke to sam bym dla pewności od razu sprawdził jakość reszty szwów
    Nikon

Domyślnie

Jak wspominałem i tak by sprzedawca powołał się na nadmiernosc kosztów wiec trzeba liczyć na to ze producent uzna uszkodzenie i zszyje plecak
    Nikon

Domyślnie

Jak mi naprawią i plecak będzie się nadawał do użytku, nie mam nic przeciwko.

Domyślnie

Kwoli informacji, reklamacja plecaka została uznana. Poproszone mnie o nr konta do przelewu.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów