Nie wiem, jaka jest szybkość obróbki zdjęć na Vista 32, bo mam wersję Vista 64 i mogę porównywać jedynie z Windows XP Home Edition, jakie miałem na poprzednim komputerze. Sądzę jednak, że rodzaj systemu operacyjnego nie ma takiego wpływu na szybkość pracy komputera jak jego komponenty, czyli procesor , ilośc pamięci RAM i karta graficzna - a te w moim przypadku są rewelacyjne - Intel Core 2 CPU 2.13 GHz, 2 GB Ram oraz NVIDIA GeForce 8600 GTS. Działa szybko wszystko, równiez gry czy łączność z internetem. Chodzi bez najmniejszych problemów Photoshop, dał się zainstalować i działa Picture Project Nikona ale zauważyłem ostatnio zawieszanie sie tego programu i muszę sprawdzić w czym problem. Nikon Capture jest tylko w wersji Vista 32-bit więc trzeba poczekać na wersję x64. Na razie nie mogę obrabiać zdjęć w RAW. Sądzę, że to tylko kwestia czasu i pojawią się niezbędne uaktualnienia do Vista 64.
Sam system Vista jest super i pracuje się na nim bardzo wygodnie, elastyczny, intuicyjny. Polecam.
Pozdrowienia
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami