Close

Strona 214 z 239 PierwszyPierwszy ... 114164204212213214215216224 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 131 do 2 140 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Jeżeli piszesz coś takiego to podaj konkretny przykład.

Tu jest wątek, w którym użytkownicy mają podobne spostrzeżenia do moich jeżeli chodzi o boczne w 5D3. Wiem, że mam rację, sprawdzałem wiele kombinacji. Przestrzegam tylko tych, którzy narzekając na jedną stronę w D800 dokonują przesiadki (szczególni jeżeli dotyczy to strony lewej moim zdaniem) Jeżeli chodzi o rozjazd szkieł to myślę, że dotyczy to 5D3 również, tylko skala zjawiska jest inna. Ja wiem, że 5D3 z wieloma szkłami użyteczny jest tylko na centralnym, tym samym też pozbywam się powoli systemu. Nie odpowiada mi to i tyle. Nie miałem D800 więc nie miałem z nim problemów jednak jestem zdania, iż w pełni sprawna sztuka jest sprzętem lepszym niż 5D3.
    http://photography-on-the.net/forum/....php?t=1244046
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 29-04-2014 o 18:40

Domyślnie

Wszystkie dyskusje na temat "problemow" z 5DM3, rowniez te na CB urywaja sie ponad rok temu, wiec chyba problem nie jest porownywalny z tym o ktorym mowa w tym watku... Oczywiscie rozumiem Twoje rozczarowanie, ale zmiany systemu z takich powodow najczesciej nie naleza do udanych.
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

taaaa ... podajcie jakiś link na forum Canona. Wchodzę tutaj aby poczytać o produktach firmy C tylko nazwa forum jakoś nie teges Wszędzie fanboje ... nawet tam gdzie ewidentnie miejsce nie dla nich.
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 29-04-2014 o 20:07
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Zaix jest mi naprawde bardzo przykro że musisz sie tak męczyć z tym 5d III, na CB mieli dość to chociaż to popoiszę sobie, co...
    Podałeś przykład wątku który był na tapecie 07-11 do 23-11-2012 roku, też przeglądam to forum i dawno nie widziałem jakiś utyskiwań ma AF
    Napisz wprost, że nie przemyślałeś zakupu i plujesz sobie w brodę, oczywiście nie można wykluczyć, że akurat to konkretne body jest uwalone... jeszcze raz bardzo mi przykro
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    taaaa ... podajcie jakiś link na forum Canona. Wchodzę tutaj aby poczytać o produktach firmy C tylko nazwa forum jakoś nie teges Wszędzie fanboje ... nawet tam gdzie ewidentnie miejsce nie dla nich.
    Nie rozsmieszaj, przeciez to ty jestes najwiekszym fanbojem. W kazdej swojej wypowiedzi podkreslasz jaki to swietny AF ma twoj D800. Nawet przyklady podales, co prawda swiadczace jedynie o duzej glebi ostrosci, ale to nic i tak twoim zdaniem wszyscy maja jakies urojone problemy z AF-em, bo przeciez twoj zawsze trafia...
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

Oczywiście. Ponieważ Nikon D 800 to doskonały aparat fotograficzny i ubolewam nad problemami kolegów z tym modelem. Tak on jest DOSKONAŁY ... tylko co ty tu robisz na forum Nikoniarzy ?? Po co przekonujesz do tych swoich sprzętów ? Widząc twój nick i logo od razu wiem, że z treści będzie wynikało : Canon cacy, Nikon be. Dlaczego Witek nie plumkasz na kanonbordii tylko tutaj ? Jeśli już plumkasz to po co wciskasz tego swojego super Canona ? Na 100 % to DOSKONAŁY aparat ... tylko nie chce mi się TUTAJ o nim czytać.
    W sumie to znalazłem rozwiązanie ... będę omijał treść pisaną przez Ciebie i git majoneS Tylko nie zmieniaj avatara.

PS. Nikon D 800 jest DOSKONAŁY, a AF BEZ ZARZUTU ... i tej wersji będę się trzymał bo wynika z własnego doświadczenia.

Generalnie w stopce mam napisane co ja na to wszystko więc nie rozpisuj się w kontrataku
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

@Panerai - nie wyganiajmy canonierów, nie widzę powodów.
    Witek ostatnio gdzieś napisał, że gdyby miał wybierać między 6D a Fuji X E1 to by wybrał Fuji. To jaki z niego fanboy?
    Spora liczba zwolenników "wypasionych kompaktów" albo bezlusterkowców zdaje się skutecznie pogodzi zatwardziałych canonierów czy nikoniarzy. Bo sporo z nich wybiera te inne marki. Okazuje się, że Nikon i Canon nie dają wszystkiego (bezlusterkowce tych firm mają mało entuzjastów - tak to delikatnie określę). I okazuje się, że ważniejsza się staje dobra fotografia, niż sprzęt. Od dawna uważam, że sprzet jest już wystarczająco dobry, by nie był usprawiedliwieniem dla fotografa (tzn dla jego braku umiejętności). I nagle okazuje się, że nikoniarze i canonierzy robią zdjęcia Nexami, Sony, Fuji, Panasonikiem (czy nawet Leiką itd) i juz nie uważają, że tylko jeden system N i C to słuszny wybór. Sporo aparatów ma wystarczającą jakość zdjęć, a liczy sie też wygoda itp. sprawy, marka nie jest najważniejsza.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 29-04-2014 o 22:44
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dzisiaj mój D800 dotarł do Nikona celem podregulowania AFu. Paczka została podpisana przez Mr. Jesus...
    A mówili, że Nikon problemy pod dywan zamiata...

Domyślnie

prośba @panerai i Witek - doceńcie moje wysiłki do wyciszenia sporu (bezsensownego mz) i nie kontynuujcie przepychanek. Wyciąłem kilka postów.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Dzisiaj mój D800 dotarł do Nikona celem podregulowania AFu. Paczka została podpisana przez Mr. Jesus...
    A mówili, że Nikon problemy pod dywan zamiata...
    Jak Ci Jesus naprawi aparat, to AF'em będzie można żyletki ostrzyć
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Strona 214 z 239 PierwszyPierwszy ... 114164204212213214215216224 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów