Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Domyślnie

Deska jest ostra. W dodatku po lewej stronie. Albo AF spudłował i poszedł na kontrastową deskę (być może strzelałeś w kurtkę), albo masz włączony automatyczny wybór pola i AF sam sobie wybiera, albo szkło do kalibracji. Proponuję popstrykać kilka fotek stosując centralne pole AF.

Domyślnie

celowałem na twarz centralnym AF właśnie tak mydli na 300 mm ,wysłałem do kalibracji szkiełko ale odesłali mi ,ża jest wszystko ok .
    D7100 +grip Pixel; S 17-50 ;N 70-300 VR , YN-468II

Domyślnie

To nie jest mydlenie tylko front focus bądź pudło AF. A mikroregulacji w body próbowałeś? Zmienia coś?

Domyślnie

a jeżeli na LV będzie ostro na najdłuższej ogniskowej to co?

Domyślnie

Definitywnie problem leży w autofocusie. Gdyby szkło mydliło to cały kadr byłby nieostry. Masz mikroregulacje więc spróbuj ją ustawić pod N55-300. Może znajdziesz wartości dobre dla każdych ogniskowych.

Domyślnie

a jak by mydlił to na 200mm też ?

Domyślnie

Ewidentnie coś jest nie tak. Jeżeli szkło sprawdzone w serwisie i zakładając, że zdjęcie nie zostało zepsute przez operatora, to wychodzi, że problem z body. Po porównaniu fotek zrobionych przez wizjer i w trybie LV powinno się wiele wyjaśnić. Jak na LV będzie ok, to powinna pomóc kalibracja AF w puszce.
    Ostatnio edytowane przez ecml ; 16-03-2014 o 19:32

Domyślnie

Mając mikroregulecję w body już dawno bym to skonfrontował na miejscu autora. Porównanie w LV również.

Domyślnie

Autorze drogi, wrzuć org. zdjecie, z exifem, nie obrabiane i wtedy moze ktos powie cos b.konkretnie bo takie tam z fusów wróżenie to jedynie o kant ....

Domyślnie

a więc po dokładnych testach stwierdzam ,że na LV jest potworny BF (oczywiście wszystko na 300mm), na normalnym AF jest FF .Teraz zostaje mi oddać do serwisu body ze szkiełkiem albo ustawić mikroregulację .Cóż zrobić cóż?

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów