Close

Strona 188 z 239 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 871 do 1 880 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie D800 Af

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    zaix:

Widziałem wątek Twój i mr Trzcianki na canon board. Jakoś dziwnie ucichło po wielkim szaleństwie.

Skoro ten 5d mk3 tak pięknie się rozjeżdża, po co się tym katować? Opyl to jakiemuś filmowcowi i zacznij robić zdjęcia innym korpusem. Kijem rzeki nie zawrócisz.

Ucichło, ale walczyłem do niedawna dalej, nawet prawnie i bez większych rezultatów. Odechciało mi się pisania po prostu i zrezygnowałem. Być może sumarycznie opiszę całą historię.Tak-rezygnuję z tego sprzętu, masz 100% racji i mam pełną świadomość walki z wiatrakami, nie zawrócę kijem rzeki.Rozmawiałem też z paroma ludźmi ze stanów, mieli podobne jaja i wnioski. Innym korpusem? Jakim? D800 też odpada. Nie zaryzykuję już kasy po prostu. Za dużo już straciłem.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 11-03-2014 o 13:41

Domyślnie

Tak trochę mnie przeraża, że im nowszy sprzęt, tym więcej problemów. To taki absurd trochę, bo wydawać by się mogło, że im starsza firma, tym większe doświadczenie i lepsza technologia, a tu się dzieje kompletnie coś innego. Szok.

Moja D800e rozkalibrowała się na prawie trzy tygodnie przed końcem gwarancji. W spiski nie wierzę, ale ludzie, no płakać się chce.

Postanowiłam, że wyślę do Fixation sprzęt. Martwi mnie jedynie fakt, czy zdążę przed magicznym 26 marca, jeśli jeszcze muszę wysłać gwarancję do podbicia do sklepu w Krakowie..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    zaix:

Widziałem wątek Twój i mr Trzcianki na canon board. Jakoś dziwnie ucichło po wielkim szaleństwie.

Skoro ten 5d mk3 tak pięknie się rozjeżdża, po co się tym katować? Opyl to jakiemuś filmowcowi i zacznij robić zdjęcia innym korpusem. Kijem rzeki nie zawrócisz.
    Jasne, tylko, że w tym wątku kłopocik był zaledwie z 3 puszkami, między innymi z w/w kolegi, na ten moment jest cisza i nikt nie wspomina o problemach z AF w 5D III, a tym bardziej z tak rozjeżdzającym się AF po kalibracji
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

nie bardzo rozumiem dlaczego pchacie sie do serwisow za granica... moze warto wyslac najpierw do nas?

tym bardziej ze juz zostalo napisane ze nie sa wszechmogacy i tez sie wykladaja w DE czy GB...
    Ostatnio edytowane przez R ; 11-03-2014 o 13:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    Jasne, tylko, że w tym wątku kłopocik był zaledwie z 3 puszkami, między innymi z w/w kolegi, na ten moment jest cisza i nikt nie wspomina o problemach z AF w 5D III, a tym bardziej z tak rozjeżdzającym się AF po kalibracji
    Z 10 w sumie.

zaix, niebawem podeślę Ci obiecane testy (przepraszam, czasu było mało i pogoda nie bardzo).
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    nie bardzo rozumiem dlaczego pchacie sie do serwisow za granica... moze warto wyslac najpierw do nas?

tym bardziej ze juz zostalo napisane ze nie sa wszechmogacy i tez sie wykladaja w DE czy GB...

Hmm.. Naczytałam się sporo na temat polskiego serwisu, na dodatek nie widziałam negatywnej opinii od Fixation londyńskim, więc wolę już wysłać tam. Swoją drogą sklep w którym kupiłam puszkę też miał klienta, któremu polski serwis nie pomógł w kwestii d800e, więc wysłał do Niemiec, nie pamiętam do którego miasta i wszystko gra. To zaczyna być coraz bardziej popularne, żeby omijać polski serwis

Domyślnie

Ja wysłałem swoje D600 na czyszczenie matrycy, wrócił z nie działającym wyświetlaczem lcd w wizjerze. Zawiozłem
    do Berlina ,pokazałem miłej pani note serwisu polskiego i mieli w niemczech ubaw. Nie znam niemieckiego, ale widziałem
    współczucie osób tam pracujących nad moim losem. Nasz kochany serwis musiał ładnie coś popsuć bo na naprawę czekałem 2 miesiące. Teraz już wszystko ok. Jestem ze Szczecina i mam kolejny powód ,bliżej do Berlina niż Warszawy.
    Nikon D810 | Nikon D600 | Nikon D5100 | N 14-24m | N 24-70mm | N 70-200 VR II+ TCII | Sigma 35mm 1.4 Art | N 50mm 1.4G | SIGMA 85 F1.4 EX DG HSM | Tamron 150-600 | N SB 910

Talking

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Cienie. Dla kogos kto mocniej pracuje na plikach matryce Canona nie domagają. Tam nie ma informacji. Mało miejsca na błędy. HDR z jednego pliku odpada. Ratunek niedoświetleń-odpada. Tak samo jak bardziej kreatywne wykorzystanie plików, ale to oczywiście konretna potrzeba.
    ostatnio jak oglądałem film ze scottem kelbym to gość mówił zupełnie coś innego, komu wierzyć?
    jak na canonowym cropie robisz nietypową fotkę na niskim iso (np. długie czasy gęste filtry) to wtedy to co napisałeś jest prawdą sam narzekałem na tą matrycę, ale na ff i jeszcze jak przypadkiem iso jest odrobinę większe, przy zdjęciach z "normalnymi" czasami naświetlania to już mamy do czynienia tylko z trzecią góralską prawdą.
    zawsze jak narzekałem na matrycę canona to złośliwcy mi pisali że nie umiem poprawnie naświetlić, nie będę tego pisał bo w moim przypadku to nieprawda, ale ogólnie to może być coś na rzeczy.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ostatnio jak oglądałem film ze scottem kelbym to gość mówił zupełnie coś innego, komu wierzyć?
    Komuś kogo jeszcze nikt nie kupił

Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

He he i pozamiatane

Strona 188 z 239 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów