Close

Strona 185 z 239 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195235 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 841 do 1 850 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    W Japonii, jak rozumiem?
    Uwielbiam jak ta lawina narasta....
    nie w japonii. nie chodzilo w inkriminowanym poscie o nikony d800 (co wspomniany kolega zaznaczyl) lecz o to, ze "na polske i inne demoludy" "ida" towary gorszej jakosci.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 10-03-2014 o 03:51
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

No i stało się. Rozkalibrowanie dopadło i mnie, choć szczerze mówiąc miałam malutką nadzieję, że mnie to ominie.
    Pacjent - d800e.
    Rozkalibrował się po 18 tys. klatek. Najgorsze jest to, że w mikroregulacji dzieją się takie cyrki, że ho ho.. Rynce opadajo!
    Puszka ma dokładnie roczek, więc pojawia się widmo sytuacji tu już opisywanych - raz na rok do serwisu. Ale ja tak nie będę umiała, ja się boję tego serwisu No ale jak trzeba, to trzeba..

Chyba sprzedam go póki jest jeszcze coś wart i nie wiem..umrę jako niezadowolona canonowiczka NIE z wyboru :<

Domyślnie

Ślij toto do Fixation UK albo do Berlina... Domyślam się co czują ludzie po wywaleniu w błoto 9 klocków. Sam wszedłem niegdyś w najkona, ze względu na jakość produktów. Tyle że ta jakość poszła się paść 3 lata temu.

Domyślnie

do Berlina bym nie wysyłał. Do fixiation owszem. Poparte moim doświadczeniem.
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Ktoś kiedyś pięknie podsumował pracę polskiego serwisu...

Szło to w ten deseń, że po pierwszej wysyłce i odebraniu sprzętu należy go od razu wysłać ponownie, bez sprawdzania i z dopiskiem że nadal jest lipa...
    Dostaniesz odpowiedź:
    "Sprzęt był poddany długotrwałym testom - wszystkie funkcje działają prawidłowo..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FttSniper Zobacz posta
    dlatego po kilku latach ponownie zawitałem właśnie tutaj i niestety obawiam się że tak samo szybko będę musiał sie zwinąć.
    Spróbuj może jeszcze zagranicznego serwisu, zanim pogonisz sprzęt...
    Zawsze też jest wyjście w postaci D610...
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    nie w japonii. nie chodzilo w inkriminowanym poscie o nikony d800 (co wspomniany kolega zaznaczyl) lecz o to, ze "na polske i inne demoludy" "ida" towary gorszej jakosci.
    Jasne. W Holandii rozpkowują każde body, testują i te gorsze wysyłają do nas. Bo japońska kontrola jakości jest niewystarczająca (to jak się okazuje prawda - bo wychodzą wadliwe body).

Co do serwisów za granicą - kilka osób pisało, że wysyłali do Niemiec i ... kicha, nie naprawiono (załóżmy, że wada była).

Typowa sprawa - posty z negatywnymi uwagami przeważają. Ci co maja wadę to o tym piszą. Ci z prawidłowymi - piszą mniej. Dochodzi do tego trzecia grupa piszących - ci co body nie mają, ale podnoszą zasłyszaną sprawę wadliwego AF. Sumarycznie wychodzi na to, że jest to wada modelu. Od czasu D7000 i D600 marka ma u nas na forum tak złą opinię, że każda z usterek zaczyna być przedstawiana jako wada dowolnej serii (tu - D800). Polskie narzekactwo daje o sobie znać.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-03-2014 o 14:28
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Well, narzekanie narzekaniem ale mieli chlopaki czarna serie - wlasnie D7000, D600 i D800, a takze malo kto o tym slyszal, problemy jak z D800 (lewy AF) mialy tez pierwsze egzemplarze D4, wiec sila rzeczy nieufnosc pozostaje i
    teraz kazde nowe body jest analizowane na 20 sposobow.

Dodatkowo nieufność powoduje sposób reakcji przez firme na powstałe problemy - czyli nabranie wody w usta i udawanie ze problemu nie ma. A jednak problem jest, co wiecej, dopoki ktos firmy nie kopnal w d... to nie reagowała. Zwroc uwage, ze w USA chwile po tym jak zlozono pozew zbioroowy w kwestii D600 pojawilo sie oficjalne info, ze beda wadliwe modele wymieniac na D610

Generalnie problemy moga zdarzyc sie kazdemu, nawet w serii jak teraz Nikonowi. Natomiast firma sama sobie nagrabila wsrod uzytkownikow sposobem rozgrywania tego problemu. Gdybys mial oficjalny komunikat i tak dalej i tak dalej... i firma rozegrała temat z glowa... to nie byloby połowy, albo nawet wiecej niz polowy bicia piany w tych watkach, ktore mamy teraz.

A tak sie ciagnie i pewnie jeszcze troche pociagnie...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chłop z Mazur ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    ...
    Dodatkowo nieufność powoduje sposób reakcji przez firme na powstałe problemy - czyli nabranie wody w usta i udawanie ze problemu nie ma. A jednak problem jest, co wiecej, dopoki ktos firmy nie kopnal w d... to nie reagowała. Zwroc uwage, ze w USA chwile po tym jak zlozono pozew zbioroowy w kwestii D600 pojawilo sie oficjalne info, ze beda wadliwe modele wymieniac na D610
    ...
    Nie wymiana na D610 tylko wymiana potrzebnych części również migawki nawet po gwarancji.
    Swoją drogą ciekawe ile kosztuje usługa regulacji AF w D800 po gwarancji? Chyba trzeba pstrykać ile wlezie i chwilę przed końcem gwarancji go sprzedać.

Domyślnie

Na bliźniacze problemy cierpi 5dIII. Objawy problemów identyczne - body rozjeżdza się po nastu / kilkudziesięciu tysiącach. Reakcje forumówiczów takożsame - szok, niedowierzanie i bagatelizowanie. Serwis zachowuje się blizniaczo podobnie (berliński również) - nie są w stanie tego w żaden sposób naprawić. Reakcje "zielonych" podobne do ostatniej wypowiedzi JackaZ. Do dzisiaj problem nie rozwiązany. WTF?
    pozdrawiam
    Mirek$

Strona 185 z 239 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195235 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów