Close

Strona 174 z 239 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 731 do 1 740 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amator777 Zobacz posta
    Zrobiła się niezdrowa dyskusja. Prosta analogia - po co mi najnowsze BMW, skoro takim 10cio letnim też dojadę do pracy? Dla komfortu i przyjemności jazdy. A jak nagle ten najnowszy BMW zaczyna się losowo rozkraczać na drodze, to jednak inaczej się patrzy na starszy model. Choć jak wszystko jest ok, to jednak nowszym jeździ mi się przyjemniej.
    I o to w tym wszystkim kaman

Co do bezlusterkowców to są to już naprawdę niezłe maszyny - te podstawowe to bardziej gadżety/zabawki ale te z górnych półek przekonały do siebie już nie jednego zagorzałego zwolennika FX. Wiadomo wszystko w granicach rozsądku w zależności co kto do czego potrzebuje. Ważne że w tych "zabawkach" nie było takich wpadek jak u naszego Nikona ..
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Zaczynam się martwić na wyrost ... kiedy wreszcie / niestety zaczną się problemy z moim D 800 ?! Jak na razie trzasnąłem ok. 14000 klatek i jest pięknie. W torbie do pracy noszę Olympusa ZX-2 i też czasami z niego korzystam (cudne JPG, pliki RAW zbyt surowe jak na moje nerwy). Mam nadzieję, że jestem tym "wybranym" i nie dopadnie mnie ... to wszystko Fakt, że D 800 jest dla mnie na wyrost ... ale chyba go nie zmienię ... raczej dla wygody dokupię kiedyś Sony 7 R. Nie sprzedaje się przyjaciół ... a takim jest mój ciężki gnojek D 800
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 06-03-2014 o 01:19
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Ja wam powiem, że nie wiem jaki jest odsetek osób z D800 po kalibracji w niemczech, ale ja moją sztukę używam już ponad rok, sporo zleceń już przeżyła i AF działa tak sprawnie jak działał po powrocie z Dusseldorfu. Dla przypomnienia powiem, że polski serwis w tej kwestii był w czarnej *****. Jasne, wkurzające jest to, że aparaty fabrycznie mają jakieś wady, sam chciałem kupić 5dIII, ale jak w końcu ktoś umiejętnie skalibrował 800tkę, to jestem mega zadowolony. Też mam zgryz, bo chcę wymienić backup DX na FX i myślałem o D6**, ale ich AF mnie nie przekonuje i chyba padnie na drugą 800tkę jak jeszcze trochę stanieje. Kolejny raz można wyczytać, że rozrzut jakości jest duży..ale może serwis niemiecki jest jakimś dobrym rozwiązaniem; u mnie tak było.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Panasonic GH2. A obecnie nowsze Panasy, Olek E-M1.......... to są rakiety.
    Tylko, że mają matryce 4/3 czyli 13x17 mm i przez to większą GO. Nikon 1 też jest szybki - z tego nic nie wynika dla chcących miec body z dużymi matrycami.
    Jasność szkieł też robi swoje. Nieprzypadkowo 85/1.2L jest wolny, choć to szkło z górnej półki.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nikon rumors zapowiada D800s i D4x (lepsze ISO, AF, procek, prędkość i zapewne nową komorę lustra). Może być to całkiem prawdopodobna plotka.
    | Nikon | D4 | D800 | N.16 f2.8 fisheye | N.24 f1.4 | N.24-70 f2.8 | N.58 f1.4 | N.70-200 f2.8 VRII | SB600 | SB900 | SB910

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Wiesz co to znaczy slowo 'instead'? Jak nie to idz i sobie sprawdz... i o spekulacjach jest osobny watek (gdzie ta informacja z NR juz jest podana ).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FttSniper Zobacz posta

Stwierdziłem że nowe szkła 1.8 G nikona to jest to - nie za drogie, a wybitnie dobre - po co pchać się w droższe jaśniejsze stałki. Zczaiłem obróbkę w tym stopniu żeby poradzić sobie z nikonem (wszystkie presety opracowane do Canona w LR szlag trafił).

3. Kupiłem dwa systemy dla mojej żony też foto i dla mnie - dla niej 2xD600 a dla mnie 2xD800 - szkła Tamron 17-35, 28 1.8, 50 1.8, 85 1.8.

Powiedz na jakich szklach N pracujesz z D800, bo opisales dokladnie tylko Tamrona szkla?
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FttSniper Zobacz posta
    (...) D4 za drogi a D700 i D3 jest dla mnie nie do ogarnięcia z barwami - po prostu nie umiem opanować rawów z tych body w LR
    poproś o obróbkę żonę, kobiety podobno mają inne widzenie kolorów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tylko, że mają matryce 4/3 czyli 13x17 mm i przez to większą GO. Nikon 1 też jest szybki - z tego nic nie wynika dla chcących miec body z dużymi matrycami.
    Jasność szkieł też robi swoje. Nieprzypadkowo 85/1.2L jest wolny, choć to szkło z górnej półki.
    Jacku -ale Ty nic nie pisałeś o kryteriach oceny (np. pod względem wielkości matrycy) tylko w ogóle o bezlusterkowcach. Dodatkowo aktualnie istnieją tylko dwa bezlusterkowca o matrycach w rozmiarze FX. Cała reszta to w większości APS-C i m4/3.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    to samo dotyczy kwestii AF i szybkości jego działania, które w bezlusterkowcach błyskawiczne nie jest.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Irma Zobacz posta
    Powiedz na jakich szklach N pracujesz z D800, bo opisales dokladnie tylko Tamrona szkla?
    Nikkor 28 1.8 af-s G
    Nikkor 50 1.8 af-s G
    Nikkor 85 1.8 af-s G

AF dość wolny ale bardzo celny i powtarzalny. Optyka świetna
    lovestorymakers.com

Strona 174 z 239 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów