Strasznie mnie drażniło, że mając D700 nie mogłem liczyć na wspomaganie z lampy zew. w ciemnych warunkach bo miałem BF
A jak u ciebie FttSniper jest, D600 + lampa?
Szukaj
Strasznie mnie drażniło, że mając D700 nie mogłem liczyć na wspomaganie z lampy zew. w ciemnych warunkach bo miałem BF
A jak u ciebie FttSniper jest, D600 + lampa?
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
O dziwo w kombinacji z D600 - wszystko trafia celnie (sprawdzone z SB-600/700/900), niestety w D800 przy odległości 3m od obiektu dla 50mm @ 1.8 przestrzał to dobre kilka do 10cm![]()
lovestorymakers.com
50 mm, przysłona 1.8, odległośc 3 m - GO wynosi 38 cm. Jesli ci nie trafia o 10 cm to i tak to co chcesz masz ostre.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Tak, GO może nieco pokryje wszystko ale na rozkładówce fotoksiążki 60x30cm już nie jest fajnie - znawca foto się doczepi. No i sprawa gorzej wygląda z 85mm.
lovestorymakers.com
Specjalnie pofatygowałem się na podwórko, by strzelić kilka fot testowych, z różnych odległości.
Wszystko z 50mm, na f 1.8. Strzelane z ręki. Po kliknięciu na fotkę otwiera się duże zdjęcie (zmniejszyłem do 5000pix na dłuższym boku)
1. Ostrość na tylną lampę, obok wlewu paliwa.
2. Ostrość na drzwi od szopy.
3. Ostrość na przyczepę kempingową.
4. Ostrość na "SEAT"
Tak, jak wspominałem wcześniej, puszka była na kalibracji lewego af, rok temu. Od tamtego czasu (15 tys. klatek) działa dobrze.
Mój również działa dobrze, przebieg około 18tys. Kupiony prawie 2 lata temu. Sledze watek i spać nie mogę jak czytam co może się stać przy większym przebiegu (rozkalibrowanie )
Rafale, zamieniłeś d800, na 6d z powodu rozkalibrowującego się af. Nie chcę Cię martwić, ale...
Na razie się nie martwięJak by dobrze poszukać to posty mogące martwić znajdą się na temat każdego sprzętu
(D800 zamieniłem na 5D3 i 6D
).
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Skontaktuj się z nami