Skoro odpowiedzi brak, to nie dziękuj![]()
Szukaj
Skoro odpowiedzi brak, to nie dziękuj![]()
.
Tak, jest coś takiego możliwe z aku do nexa z każdym dowolnym aku w zasadzie. Takie rozwiązanie fabryczne było swego czasu oferowane przez Nikona do aparatów zasilanych dwiema bateriami LR-44. Pozwalało cieszyć się zasilaniem podczas tęgich mrozów. Obecnie lepiej chyba kupić powerbank i podłączyć do gniazda ładowania NEXa.
Nie, nie testowałem żadnych samoróbek osobiście. Jak uwalisz w ten sposób aparat, to nie przychodź tu proszę płakać z tego powodu.
Jaki powerbank można podczepić pod nex3?
A widzisz, chodzi bardziej o nagrywanie. Niestety na oryginalnej baterii nex zjada 1% baterii na 1min nagrania + straty energii po drodze. Więc w praktyce jest niemożliwe nagrać cokolwiek dłuższego niż 80-85min. A często nie ma czasu żeby wymienić baterię bo trzeba szybko wyłączyć nagrywanie i włączyć jeszcze raz żeby stracić jak najmniej z treści nagrywanej.
byc może - nie kręce filmów więc nie wiem ile to zżera prądu. Natomiast na pewno spotkasz się z problemem zmiany karty - a to tyle samo co zmiana baterii![]()
Tymczasem... brace yourselves, nasze Nexy 6 niedługo przestaną robić zdjęcia!
to be a rock and not to roll
Mój przestanie jak się kiedyś gdzieś totalnie zepsuje.
W tej chwili nie potrzebuję niczego lepszego - poza umiejętnościami ;D
Ponieważ zasilacz do NEX-3 wygląda tak:
To i tak się nie obędzie bez wybebeszenia jakiegoś aku i lutowania kabli. Powerbank dobierz taki, żeby dał napięcie znamionowe NEXa.
Nieślubne dziecko siódemki i szóstki. NEX-6 forever!![]()
Skontaktuj się z nami