Close

Strona 918 z 2397 PierwszyPierwszy ... 418818868908916917918919920928968101814181918 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 171 do 9 180 z 23962

Wątek: Sony NEX

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Skoro odpowiedzi brak, to nie dziękuj
    .

Domyślnie

Tak, jest coś takiego możliwe z aku do nexa z każdym dowolnym aku w zasadzie. Takie rozwiązanie fabryczne było swego czasu oferowane przez Nikona do aparatów zasilanych dwiema bateriami LR-44. Pozwalało cieszyć się zasilaniem podczas tęgich mrozów. Obecnie lepiej chyba kupić powerbank i podłączyć do gniazda ładowania NEXa.
    Nie, nie testowałem żadnych samoróbek osobiście. Jak uwalisz w ten sposób aparat, to nie przychodź tu proszę płakać z tego powodu.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Jaki powerbank można podczepić pod nex3?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    a masz przerwy w dostawie prądu siegające tygodni bys potrzebował powerbanków ? Przeciez nex3 jakos strasznie prądożerny nie jest i wystarczy dokupic kilka baterii i po sprawie. ja mam dwie baterie do nex 3 i na cały dzien focenia w zupełności wystarcza.

Domyślnie

No chociażby do dłuższych time lapsów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    a masz przerwy w dostawie prądu siegające tygodni bys potrzebował powerbanków ? Przeciez nex3 jakos strasznie prądożerny nie jest i wystarczy dokupic kilka baterii i po sprawie. ja mam dwie baterie do nex 3 i na cały dzien focenia w zupełności wystarcza.
    A widzisz, chodzi bardziej o nagrywanie. Niestety na oryginalnej baterii nex zjada 1% baterii na 1min nagrania + straty energii po drodze. Więc w praktyce jest niemożliwe nagrać cokolwiek dłuższego niż 80-85min. A często nie ma czasu żeby wymienić baterię bo trzeba szybko wyłączyć nagrywanie i włączyć jeszcze raz żeby stracić jak najmniej z treści nagrywanej.

Domyślnie

byc może - nie kręce filmów więc nie wiem ile to zżera prądu. Natomiast na pewno spotkasz się z problemem zmiany karty - a to tyle samo co zmiana baterii

Domyślnie

Tymczasem... brace yourselves, nasze Nexy 6 niedługo przestaną robić zdjęcia!

to be a rock and not to roll

Domyślnie

Mój przestanie jak się kiedyś gdzieś totalnie zepsuje.
    W tej chwili nie potrzebuję niczego lepszego - poza umiejętnościami ;D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Ponieważ zasilacz do NEX-3 wygląda tak:

To i tak się nie obędzie bez wybebeszenia jakiegoś aku i lutowania kabli. Powerbank dobierz taki, żeby dał napięcie znamionowe NEXa.

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Tymczasem... brace yourselves, nasze Nexy 6 niedługo przestaną robić zdjęcia!
    Nieślubne dziecko siódemki i szóstki. NEX-6 forever!
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 918 z 2397 PierwszyPierwszy ... 418818868908916917918919920928968101814181918 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów