To jeśli sprzęt sprawdzony, a w zestawie dwa obiektywy to nawet się nie zastanawiaj. Cena bardzo dobra.
Szukaj
To jeśli sprzęt sprawdzony, a w zestawie dwa obiektywy to nawet się nie zastanawiaj. Cena bardzo dobra.
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Tak też zrobię, dzięki wszystkim za wszystkie informacje. RZ67 świetny sprzęt, trochę mi go szkoda sprzedawać, ale szczególnie z pryzmatem to krowa niemożliwa![]()
Ja mam podobno najbardziej zawodnego Rolleia 6008 Professional. Działa już kilka lat bez najmniejszych problemów.Znajomy serwisant twierdzi, że właśnie po SL66 można spodziewać się bezawaryjnej pracy, późniejsze wersje z elektroniką nie są już tak niezawodne.
Sugeruję popatrzeć jednak na ebaja, nasz rynek jest bardzo ubogi, a ceny są często z kosmosu. W Germanii sprzętu jest znacznie więcej, jest w lepszym stanie, a firmy handlujące analogami nie pozwalają sobie na przekręty. Wersja E lub X daje ci pomiar, co nie jest bez znaczenia, bo dodatkowo przy zewnętrznej światłomiarce musisz wziąć poprawkę*na wyciąg miecha. Optyka jest Zeissowa i jest chyba kilka szkieł z Jeny. Część szkieł ma centralną migawkę.
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
No właśnie patrzę na ebay (wybrany rejon Europa) i ceny raczej nie są zachęcające, 1000zł kaseta 6x6 czy 900zł kominek.
Czekajcie, a otrzymacie, kołaczcie, a będzie wam otworzone. Polujcie, a upolujecie. Cierpliwość jest cnotą.
a kadry uciekają w siną dal.. ich nie kupisz![]()
Völkchlor
To zależy, czy kolega RZty pozbędzie się*przed czy po nabyciu Rolleia. Rozrzut cenowy ofert na jebaju jest dość spory, nawet 50-70%. To jak ze zdobywaniem kobiety - albo masz dużo czasu i mało pieniędzy, albo mało czasu i dużo pieniędzy.a kadry uciekają w siną dal.. ich nie kupisz
niby tak, ale..
działam głównie w terenie a nie w studio. Więc przydatność RZ jest problematyczna
Völkchlor
RZ muszę się pozbyć najpierw, nie mam gotówki na zakup drugiego aparatu.
Skontaktuj się z nami