Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Monitor EIZO - problem

Witam, nie bardzo wiem do jakiego działu dopasować to pytanie, więc jeśli nie tu to proszę moda o przeniesienie.

Do rzeczy, posiadam monitor EIZO FlexScan S2233W, czas użytkowania ok 3100 godzin, dzisiaj podczas obrabiania zdjęć BW zauważyłem, że lewa strona monitora ma nieco cieplejszy odcień niż prawa, to samo zdjęcie BW po lewej jest cieplejsze a po prawej zimniejsze... Różnica jest na tyle duża, że z początku myślałem, że nadałem zdjęciom nieco inne zabarwienie, ale nie, to samo zdjęcie po jednej i po drugiej stronie monitora ma inne odcienie. Sprawdziłem, czy po lewej nie odbija się światło żarowe lampy, które mogłoby zafałszować wyświetlanie, ale w absolutnej ciemności efekt ten się utrzymuje. Czy ktoś zetknął się z czymś takim, czy jest to jakiś problem z matrycą? Co zrobić, serwis?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kujawsko-pomorskie

Domyślnie

Te model i inne szerokogamutowe bez 3d lut mają taką przy[adłość.
    Nic z tym nie zrobisz.

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź i zainteresowanie, mailowałem dziś z serwisem, też potwierdzają że tak jest i już...

Domyślnie

Potwierdzam, ze model S2243W tez tak ma, ale jak narazie zauwazalne jest to w trybie "tekst" a w pozostalych wyglada to normalnie...

Domyślnie

Miałem to nawet w droższym SX2462W, w którym jest DUE. Albo trzeba przebierać, albo od razu kupować coś co ma dobre opinie.

Domyślnie

Przy okazji, mając EV2023W też mnie to czeka?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guziol Zobacz posta
    Przy okazji, mając EV2023W też mnie to czeka?
    Jak do tej pory nie spotkało to chyba nie. Zawsze wydawało mi się że jest to cecha egzemplarza, potęgowana typem konstrukcji a nie kwestia zużycia.

Uprawnienia umieszczania postów