Mam na zbyciu F5 z 16 tys klapnięć lustrem, stan praktycznie katalogowy, zainteresowani proszeni są o kontakt na pw![]()
Szukaj
Mam na zbyciu F5 z 16 tys klapnięć lustrem, stan praktycznie katalogowy, zainteresowani proszeni są o kontakt na pw![]()
Czesc,
czy ktos z Was moze zmienial matowke do obiektywow MF w F5? Szukam gdzie moge nabyc np. Typ J.
Poluj na ebayu, takie rzeczy są trudno dostępne.
Bitte: http://www.ebay.de/sch/?_from=R40&_t...All-Categories
Kostenloser Versand!
Völkchlor
Chyba mam na zbyciu G, jakbyś był zainteresowany.
Dokonałem do F4 pozytywnie czegoś, co było wzmiankowane (niektórzy pozytywnie, niektórzy zaprzeczali):
kupiłem nie ukrywam nieco w ciemno a okazyjnie "K" pod F3 i zamieniłem w ramce F4 (pod matówce B których miałem za dużo).
Zamiany podobno nie da się zrobić gdy "optyka" matówki jest dwuczęściowa: matówka właściwa i soczewka, ale podstawowe są jednoczęściowe.
Disclaimer: nie znam i nie wypowiadam się czy F5 ma takie tricki.
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Cytat ze strony Nikona:
Używałem do 300 mm plus TC; szczęka opada, jaki jasny obraz.Matówki typu G są wyjątkowo jasne, ponieważ zastosowano w nich nie matową powierzchnię, a czystą soczewkę Fresnela. Te matówki są idealne do fotografowania w słabych warunkach oświetleniowych. Matówki typu G są dostępne w czterech modelach w zależności od ogniskowej obiektywu.
Ogólna reguła stosowania matówek typu G to:
typ G1 z obiektywami typu „rybie oko”
typ G2 z obiektywami stałoogniskowymi pomiędzy 24 mm a 200 mm
typ G3 z obiektywami o ogniskowych pomiędzy 200 mm a 400 mm
typ G4 z obiektywami o ogniskowych 400 mm lub dłuższych
Więcej informacji znajduje się w instrukcjach załączonych do matówki
Aktualnie stoi jeden F5 na allegro.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Skontaktuj się z nami