Możesz napisać gdzie i za ile kupiłeś Sigmę 50-150? Szukałem dzisiaj w sklepach internetowych, ale znalazłem tylko w 2. Nie ma jej też w sklepach Sigmy. Coś trudno dostępna, a chciałbym się do niej przymierzyć.
Szukaj
Możesz napisać gdzie i za ile kupiłeś Sigmę 50-150? Szukałem dzisiaj w sklepach internetowych, ale znalazłem tylko w 2. Nie ma jej też w sklepach Sigmy. Coś trudno dostępna, a chciałbym się do niej przymierzyć.
Sigma Pro Centrum w Warszawie, 3990,- PLN. Nie ma, bo ja kupiłem...![]()
Krzysztof W.
D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
nick-on.photler.com
Tu masz pewnego (wielokrotnie sprawdzonego) sprzedawcę ; obiektyw z niemieckiej dystrybucji.
http://allegro.pl/sigma-50-150-f2-8-...741345349.html
Dostałem dzisiaj tę Sigmę. Duża, ciężka, ostra -. W D7100 musiałem wprowadzić korektę AF -5, z D90 ostrzy bez problemu!
Mam tylko jeden problem: jak włącza się stabilizacja obraz w wizjerze przesuwa się w lewo i lekko w dół, tak, że punkt w który ostrzyłem, jest pod następnym punktem AF z prawej. Wyłączenie się stabilizacji przywraca pierwotne położenie obrazu w wizjerze. Po dłuższej przerwie włączenie stabilizacji powoduje wielokrotne skoki obrazu: w lewo, w górę, w dół i z powrotem na wysokość pierwotnego punktu (ale z przesunięciem). W Sigmie 17-50/2,8 i Nikkorze 70-300/4,5-5,6G if-ed obraz drga, a po włączeniu stabilizacji zamiera, ale w żadnym przypadku nie podskakuje i nie przesuwa się. Czy jakiś posiadacz Sigmy 50-150/2,8 OS mógłby opisać swoje wrażenia? Czekałem na dostawę ponad miesiąc i nie uśmiecha mi się teraz wysyłanie go do serwisu, lub czekanie na wymianę bo jest cholernie trudno dostępny. Sam już nie wiem, czy wolałbym, żeby ta przypadłość to była taka uroda tej Sigmy, czy też żeby moja sztuka była uszkodzona.
Każde ze szkieł ze stabilizacją które używałem pracowało inaczej, w jednych poruszenia były bardzie widoczne w innych mniej. W jednych obraz poruszał się płynnie w innych nerwowo.
Jeżeli stabilizacja działa skutecznie i obraz jest ostry to nie wiem w czym problem ?. W końcu szkło ma gwarancję i to zdaje się minimum 3 lata. Nawali to wyślesz do serwisu.
Problem w tym, że nie wiem, w co tak naprawdę celuje aparat a nerwowe skoki obrazu znacznie utrudniają kadrowanie. Nakręciłem filmik, żeby pokazać jak to wygląda. Jak vimeo go przekonwertuje, to wstawię tutaj odnośnik.
Aha, porównałem dzisiaj działanie Sigmy 70-200 OS - zupełnie inaczej. Delikatne drgniecie obrazu, cichutkie "cyk" i potem stabilny obraz.
Skontaktuj się z nami