A możesz mi powiedzieć w czym mi to pomoże?Podejrzewam że zobaczę czy matryca jest czysta czy nie - ale co poza tym?
Pozdrawiam
Mariusz
EDIT
Tam zaraz nieidealny sprzęt do krajobrazu - ostatnio widziałem praktycznie zaraz po sobie dwie foty krajobrazowe:
1) zrobiona Hasselem H5D chyba ze 150/2.8 albo czymś takim więc to masa kasy - obróbka tak koszmarna że się patrzeć nie dało, generalnie lepszą można zrobić pierwszym i najtańszym Nikonem jakiego do ręki weźmiemy i to z kitem nawet. A pewnie i kompaktem... naprawdę gniot jakich mało.
2) naprawdę bardzo ale to bardzo dobry krajobraz zrobiony.... Nokią Lumia 1020 (ta co ma tak dużo MPx). Aż się zdziwiłem jak zobaczyłem że to z... telefonu
więc generalnie wydaje mi się że to nie tylko Leica nie jest właściwa cho akurat większość zależy od fotografa. Fakt - Leica nie jest idealna do krajobrazu jeszcze z 1 powodu - w systemie nie ma zoomów (pomijam tri-elmara) - w górach raczej mało kiedy jest szansa przesunąć się np 100m w prawoAle myślę że ten sprzęt będzie dawał radę.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami