Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Obróbka video z D800

Witam, posiadam D800 mam zamiar nagrywać filmy, a potem składać to w rozdzielczości FullHD. Moje pytanie jest następujące: czy laptop z poniższymi parametrami poradzi sobie z takim materiałem:

- dwurdzeniowy procesor i5
    - pamięć RAM - 6GB DDR3
    - dysk twardy 750 GB
    - karta graficzna - Intel HD Graphics 4000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zimnosek Zobacz posta
    Witam, posiadam D800 mam zamiar nagrywać filmy, a potem składać to w rozdzielczości FullHD. Moje pytanie jest następujące: czy laptop z poniższymi parametrami poradzi sobie z takim materiałem:

- dwurdzeniowy procesor i5
    - pamięć RAM - 6GB DDR3
    - dysk twardy 750 GB
    - karta graficzna - Intel HD Graphics 4000
    Za mało RAM-u. Najlepiej nagraj coś i zobacz czy laptop sobie poradzi.
    D5200 , D90 + Tamron 2,8 , sb-910 nikon , Nikon 35mm F1,8 , 85mm F1,8 , oraz Sony FX-1000 i akcesoria.

Domyślnie

podwoił bym ilość RAM, poza tym będzie ok. Ważna jakiego softu zamierzasz używać. Edius sobie poradzi na 100%

Domyślnie

Do obróbki HD to minimum 16 GB RAM-u.
    D5200 , D90 + Tamron 2,8 , sb-910 nikon , Nikon 35mm F1,8 , 85mm F1,8 , oraz Sony FX-1000 i akcesoria.

Domyślnie

Ma się rozumieć, że czym więcej pamięci ram, tym lepiej, ale z drugiej strony do obróbki materiału - nawet full HD - zasadniczo starcza już 4GB..

U mnie jest też 6GB i starcza do obróbki materiału HD z Nikusia D300s, czy full HD z Canona 600D ( program Vegas Movie Studio HD w.10 ). Podobno Adobe Premiere jest dość wymagający...

Oszczędny w słowach Awatar somrozen
    Miasto
    Słupsk/Koszalin

Domyślnie

karta grafiki oraz ilość rdzeni ma zasadnicze znaczenie przy prędkości obróbki, odczułem wyraźne przyśpieszenie po przesiadce z 4 na 8 rdzeni, i pomimo posiadanego 16Gb ramu, nie odnotowałem różnicy pomiędzy 8 a wspomnianą 16, ba! 4 też dawało radę, oczywiście na Win764bit. Z softu polecam Power Directora 12, daje radę z materiałem z AG-AC160 i 130 Panasonica oraz D800, jest prosty w obsłudze.
    ======================================
    D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo998 Zobacz posta
    Do obróbki HD to minimum 16 GB RAM-u.
    Bez problemu dajemy radę na 8 GB .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Ok, mniej więcej mam pojęcie, jeżeli chodzi o procek i pamięć RAM. A jak jest dyskiem (czy warto zainwestować w SSD czy nie ma takiej potrzeby) i kartą graficzną (czy taka jak napisałem w specyfikacji Intel HD Graphics 400 wystarczy) ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bez problemu dajemy radę na 8 GB .
    Jeśli montaż idzie płynnie to się cieszę

Cytat Zamieszczone przez zimnosek Zobacz posta
    Ok, mniej więcej mam pojęcie, jeżeli chodzi o procek i pamięć RAM. A jak jest dyskiem (czy warto zainwestować w SSD czy nie ma takiej potrzeby) i kartą graficzną (czy taka jak napisałem w specyfikacji Intel HD Graphics 400 wystarczy) ?
    SSD to szybkie dyski więc wg mnie warto zainwestować w taki dysk.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo998 Zobacz posta
    Jeśli montaż idzie płynnie to się cieszę
    Zawsze to miło komuś sprawić radość .
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów