Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52
    Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Hmm... rzekłbym to zależy od dłoni. Jednemu leży idealnie a drugiemu niekoniecznie...
    Po raz kolejny próbujesz udowodnić wszystkim na siłę że puszki serii D3xxx, D5xxx leżą dobrze w dłoni.
    Moje dłonie są małe, pomimo tego mały palec nie mieści się na uchwycie, trzeba przyjąć odpowiednią technikę trzymania.
    Nie twierdzę że tymi puszkami nie da się robić zdjęć, ale stwierdzenie że leży idealnie nawet w małej dłoni jest nie na miejscu.
    Każda inna puszka z większym i głębszym uchwytem trzyma się lepiej.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    Po raz kolejny próbujesz udowodnić wszystkim na siłę że puszki serii D3xxx, D5xxx leżą dobrze w dłoni.
    Moje dłonie są małe, pomimo tego mały palec nie mieści się na uchwycie, trzeba przyjąć odpowiednią technikę trzymania.
    Nie twierdzę że tymi puszkami nie da się robić zdjęć, ale stwierdzenie że leży idealnie nawet w małej dłoni jest nie na miejscu.
    Każda inna puszka z większym i głębszym uchwytem trzyma się lepiej.
    To twoje zdanie zgera. Ja mam inne i ty nie musisz go wcale podzielać...
    P.S. Mi tam nigdzie mały palec nie ucieka choć mam normalne dłonie.

EDIT:
    Nie wiem jak ty zgera ale ja trzymam swojego D5100 3 palcami (podobnie jak na tym zdjęciu - choć to zdjęcie [pomijając, że to inny aparat ] bardziej obrazuje jak moje palce leżą na korpusie D5100) a mały palec nie wystaje za korpus. Ty pewnie masz na myśli problem, który przedstawia z kolei to zdjęcie z D3200, gdzie mały palec wystaje za body. Ja tego problemu nie mam
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 14-12-2013 o 13:15
    Nikon

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

To twoje zdanie zgera. Ja mam inne i ty nie musisz go wcale podzielać...
    P.S. Mi tam nigdzie mały palec nie ucieka choć mam normalne dłonie.

EDIT:
    Nie wiem jak ty zgera ale ja trzymam swojego D5100 3 palcami (podobnie jak na tym zdjęciu - choć to zdjęcie [pomijając, że to inny aparat ] bardziej obrazuje jak moje palce leżą na korpusie D5100) a mały palec nie wystaje za korpus. Ty pewnie masz na myśli problem, który przedstawia z kolei to zdjęcie z D3200, gdzie mały palec wystaje za body. Ja tego problemu nie mam
    Dobrze to pokazałeś, tylko że D7100 ma wyższy uchwyt i tam mały palec może się zmieścić, ale w D5100 już się nie zmieści, więc nie przekonuj innych że D5100 trzyma się idealnie.
    Ja nie krytykuję tego modelu że trzyma się go tak a nie inaczej, staram się być bezstronny i wiem jakie modele trzyma się lepiej, może nie idealnie, ale jednak lepiej, co większość użytkowników potwierdzi.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    Dobrze to pokazałeś, tylko że D7100 ma wyższy uchwyt i tam mały palec może się zmieścić, ale w D5100 już się nie zmieści, więc nie przekonuj innych że D5100 trzyma się idealnie.
    Ja nie krytykuję tego modelu że trzyma się go tak a nie inaczej, staram się być bezstronny i wiem jakie modele trzyma się lepiej, może nie idealnie, ale jednak lepiej, co większość użytkowników potwierdzi.
    Hmm... skoro ty wiesz lepiej ode mnie, jak mi się trzyma D5100, to cóż... nie mam zamiaru się z tobą spierać bo to i tak niczego nie zmieni. Dla mnie OT.
    Nikon

Domyślnie

Hmm... skoro ty wiesz lepiej ode mnie, jak mi się trzyma D5100, to cóż... nie mam zamiaru się z tobą spierać bo to i tak niczego nie zmieni. Dla mnie OT.
    Nie nudzi Ci się przekonywanie wszystkich w każdym wątku o korpusach D3xxx i D5xxx, że mają najlepszą dla Ciebie ergonomię? Masz normalne męskie dłonie i wszystkie palce mieszczą się na gripie. Ja też mam normalne dłonie, chude palce "pianisty" i nawet w D90 i D7000 czasem uciekał mi mały palec.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Nie nudzi Ci się przekonywanie wszystkich w każdym wątku o korpusach D3xxx i D5xxx, że mają najlepszą dla Ciebie ergonomię? Masz normalne męskie dłonie i wszystkie palce mieszczą się na gripie. Ja też mam normalne dłonie, chude palce "pianisty" i nawet w D90 i D7000 czasem uciekał mi mały palec.
    Oooo, kolejny, który lepiej wie ode mnie, jak mi się trzyma D5100. Nieźle...
    Nikon

Domyślnie

Oooo, kolejny, który lepiej wie ode mnie, jak mi się trzyma D5100. Nieźle...
    Znowu zaczynasz swoje przepychanki. Nigdzie nie napisałem, że nie mieszczą Ci się wszystkie palce - napisałem tylko jak to u mnie wygląda. Miałem kiedyś D5000 i wiem jak "pewnie" się go trzymało z cięższym szkłem.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Jeśli komuś mieszczą się normalnie palce tak jak na zdjęciu oznacza to, że:
    1) Ma małą dłoń,
    2) Palce trzyma jeden przy drugim,

I dla mnie przy dużych dłoniach ale chudych paluchach NIE JEST to wygodne - nawet do D90 dokupiłem grip dla lepszego uchwytu. No i właśnie - jeśli autor zechce dokupić owy grip to proszę zapoznać się z tymi do 3XXX i 5XXX (kabelek).

EDIT - ale jeśli wolisz nowszą matryce, wyższe używalne ISO to wybieraj D90

Domyślnie

Akurat to nad czym się tak rozpisujecie można bez problemu sprawdzić w sklepie fotograficznym, wystarczy wziąć do ręki nikona danej klasy i już wszystko wiadome czy leży dobrze czy źle

Najpierw miałem D40 i w moich dłoniach wyglądał dość śmiesznie, potem D70 i już było lepiej, D200 jeszcze lepiej (dla mnie grip zbędny). Każdy ma swoje preferencje i musi sobie pomacać osobiście aby sie przekonać
    FM2n/N35E/N50E/N100E/N135E/N75-150E/SB-18/D7100/D40/N18-105/N50/T70-300/Metz52AF-1

Domyślnie

Ok, zgadzam się, zależy od dłoni i preferencji.

Sent from my SAMSUNG using Tapatalk
    Nikon D7000 + S17-50 2.8 + N35 1.8G + YN568EX + YN460II

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów