Szukaj
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Trzeba jednak przyznać że Polak lubi ponarzekać. Jak wchodził D700 to też narzekali a okazał się wręcz historycznym hitem i po 5-6 latach nadal ma swoich zwolenników co w dzisiejszych czasach jest ewenementem.
Gdyby D700 miał opcję filmu na poziomie mark II to Nikon by zbytnio nie zarobił. Zbyt trwały i niezawodny, zbyt funkcjonalny itp.
Wniosek jest taki że puki Polak narzeka to znaczy że można mu wcisnąć nowszy model i zarobić![]()
Takie czasy
Jak wyszedł d3s to też 99% na forum twierdziła że nie widać różnicy w obrazowaniuA teraz spora część dałaby się pokroić za nowego D3s-a
![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Cytat z LensRentals.com... Czy trzeba coś jeszcze dodawać? Podczas gdy D700-ki wymagają jedynie podklejenia gum co jakiś czas, D800-ki po ok. roku wędrują na rekalibrację AF. To by się pokrywało z obserwacjami Fatman'a, Jacka i innych wyjadaczy z forum.
You may have noticed no cameras made the list this year, which is a good thing. The highest repair rate camera was the Nikon D800 (65 weeks to repair), mostly because of autofocus problems. Nothing else was less than 80 weeks to repair. I should mention that part of the reason is I didn’t include some common problems as repairs: the D700‘s peeling grips, D600's dust issues, and buttons popping off of the OM-D I didn’t consider failure since most people will take care of them at home. Even if I did include those things, though, those cameras would still not have made the list.
dajcie link do źródła
Hm...chyba jednak błędnie to przetłumaczyłeś.
Wybrany fragment mówi o czymś zupełnie innymi...
Link do całego artykułu: http://www.lensrentals.com/blog/2013...data-2012-2013
BarnabaZLodz:
Czy aby na pewno? Wczytaj się, tu nie trzeba nawet nic interpretować.
Witam
mam pytanie
czy ten problem AF ktory ulega rozregulowaniu po jakims czasie dotyczy tylko egzemplarzy z poczatku serii ktore to mialy problem z lewym skrajnym AF?
Czy moze problem rozregulowania dotyczy wszystkich serii?
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami