Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 319

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja niedawno również zmieniłem korpus z D300 na D7100, minęły 3 miesiące i wróciłem do D300s niestety w fotografii ptaków wyszło szydło z worka i ujawniły się pewne niuanse jak faktycznie mniej pewny AF, znacznie słabsza seria mimo kilku kart Sandisc 16GB 95MB/s, dziwnie zachowujący się światłomierz raz nie doświetlał później po korekcie prześwietlał i nie mogłem go wyczuć a na koniec czasy 1/1250 i zdjęcia poruszone gdzie na D300s zdjęcia ostre mam już przy czasach 1/320 no i to zaważyło na ponownej wymianie korpusu oczywiście z moją stratą finansową.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raftik Zobacz posta
    Ja niedawno również zmieniłem korpus z D300 na D7100, minęły 3 miesiące i wróciłem do D300s niestety w fotografii ptaków wyszło szydło z worka i ujawniły się pewne niuanse jak faktycznie mniej pewny AF, znacznie słabsza seria mimo kilku kart Sandisc 16GB 95MB/s, dziwnie zachowujący się światłomierz raz nie doświetlał później po korekcie prześwietlał i nie mogłem go wyczuć a na koniec czasy 1/1250 i zdjęcia poruszone gdzie na D300s zdjęcia ostre mam już przy czasach 1/320 no i to zaważyło na ponownej wymianie korpusu oczywiście z moją stratą finansową.

No włąsnie to "poruszenie" w d7100........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta
    No włąsnie to "poruszenie" w d7100........
    ech te napakowane matryce DX...
    pozdrawiam
    Marcin
    D300s, RB67

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mapsik Zobacz posta
    ech te napakowane matryce DX...

Stara szkoła mowiąca ze aby nie miec poruszonych zdjec trzeba zastosowac czas naswietlania bedacy krotnoscia ogniskowej w wypadku d7100 jest niestety nieaktualna...
    VR staje sie z tym aparatem o wiile mniej skuteczny, ale cos za cos, "ilosc swiatła" jaka dociera do matrycy d7100 jest o wiele, wiele wieksza.... mam byc moze subiektywne wrazenie, ze iso z d7100 to nie to samo iso z d300s..
    Ostatnio edytowane przez luxius ; 26-11-2013 o 23:40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta
    Stara szkoła mowiąca ze aby nie miec poruszonych zdjec trzeba zastosowac czas naswietlania bedacy krotnoscia ogniskowej w wypadku d7100 jest niestety nieaktualna...
    VR staje sie z tym aparatem o wiile mniej skuteczny, ale cos za cos, "ilosc swiatła" jaka dociera do matrycy d7100 jest o wiele, wiele wieksza.... mam byc moze subiektywne wrazenie, ze iso z d7100 to nie to samo iso z d300s..
    Ale DX robi 1.5
    czyli dla ogniskowej 50mm powinieneś wybrać 1/80 (75).
    NIKON D800 | N24-70mm 2.8| N50mm 1.8D| N85mm 1.8G| N70-200VR| SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remos Zobacz posta
    Ale DX robi 1.5
    czyli dla ogniskowej 50mm powinieneś wybrać 1/80 (75).

Słuszna uwaga,pomijajac VR , ale i tak sie nie sprawdza.

Uprawnienia umieszczania postów