Close

Strona 196 z 293 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 2925

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Co ciekawe, skoro dcraw udostępnia algorytmy deszyfrujące (balans bieli), to nie powinno być problemu dla Adobe.
    Złamanie nie jest problemem. Nawet nie trzeba łamać bo kod łamiący jest dostępny w internecie i na naszym forum (kiedyś o tym pisałem)
    Problem polega na tym, że jest to opatentowane i żadna firma typu Adobe nie może tego zrobić.
    Dcraw to projekt tzw. "Open Source". Niektóre małe firmy korzystają z tego kodu do swoich programów, ale Nikon nie ściga tych firm bo po pierwsze to nie jest konkurencja dla ich programu a po drugie musieli by udowodnić, że programista który używa dcraw wiedział, że program łamie prawa firmy Nikon co nie jest chyba takie proste.

Jeżeli firma Adobe lub inna jest zainteresowana w jaki sposób odtworzyć wierne zdjęcie z aparatu nie łamiąc patentów firmy Nikon to mogę im sprzedać taką informację
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Nasz kolega zamieścił zdjęcia z fotoekspedycji. No szczęka opada, jeszcze bardziej opada gdyż fotki typowo krajobrazowe, wykonał D600... oj kurzyło tam zapewne strasznie bo warunki pustynne: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=239786
    Da się krajobrazy robić D600 ? da
    "Nikon"

Domyślnie

Obecnie każdym współczesnym aparatem (nie tylko lustrzanką) można robić takie zdjęcia, a już szczególnie krajobrazu, gdzie masz czas na przemyślenie kompozycji, więc podziw należy się autorowi zdjęć a nie narzędziu.
    Kurz widać i to szczególnie na zdjęciu nr 9.
    Dla mnie jakbym nie miał lustrzanki i miał już koniecznie kupić Nikona w tej cenie to już wolałbym dopłacić do D610 (chociaż nie patrząc na system wybrałbym Canona 6D) i mieć święty spokój bo trochę to dziwne że na portalach aukcyjnych ludzie wyprzedają D600 na gwarancji i to z niedużym przebiegiem a przy tym tracąc niemałe pieniądze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwawa Zobacz posta
    trochę to dziwne że na portalach aukcyjnych ludzie wyprzedają D600 na gwarancji i to z niedużym przebiegiem a przy tym tracąc niemałe pieniądze.

Wyprzedają ci co za dużo czasu na forach spędzają a za mało na robieniu zdjęć

Domyślnie

No proszę Was, ile jest teraz wystawionych sztuk używek? 6 - sprawdziłem. No ogrom. Ale się wyprzedają.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orelob Zobacz posta
    Wyprzedają ci co za dużo czasu na forach spędzają a za mało na robieniu zdjęć
    ... to dopiero byłoby ofert sprzedaży serwery/portale by nie wytrzymały

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    No proszę Was, ile jest teraz wystawionych sztuk używek? 6 - sprawdziłem. No ogrom. Ale się wyprzedają.
    Napisałem na portalach a nie portalu.
    Na ilu sprawdziłeś? ... oj chyba tylko na jednym? ale sześc i to tylko dzisiaj to chyba dużo jak na jedna stronę z aukcjami?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwawa Zobacz posta
    Napisałem na portalach a nie portalu.
    Na ilu sprawdziłeś? ... oj chyba tylko na jednym? ale sześc i to tylko dzisiaj to chyba dużo jak na jedna stronę z aukcjami?

A D700 na tym samym portalu jest 17. Ależ to musi być rzęch

Domyślnie

Kiedyś naliczyłem 6 sztuk D3x jednego dnia.
    Ostatnio edytowane przez kaku ; 26-11-2013 o 11:28
    X-T10: xf 35f2, xf90
    D600:

Domyślnie

Koledzy przespol, superkomornik i rsz - jak tam po wizycie w serwisie?

Strona 196 z 293 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów