czasami z tym post processem niektorzy twierdza inaczejco do Raw. To lightroom ... Pozniej retusze w cs3 lub cs6
Szukaj
czasami z tym post processem niektorzy twierdza inaczejco do Raw. To lightroom ... Pozniej retusze w cs3 lub cs6
Orelob szczerze przyznam że tych narzędzi jeszcze nie widziałem na oczyi nie znam możliwości współpracy z nikonem. Jestem przywiązany do lightroom.a mur beton
![]()
Po prostu twoje ustawienia w body nic nie zmienią jeżeli rawy otwierasz w LRNikon koduje swoje nefy i tylko jego oprogramowanie poprawnie je odczytuje.
Oczywiście. I dlatego NEFy można otwierać choćby darmowym ViewNX2. A dopiero potem do PS.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Czyżbyście koledze kurczeblade sugerowali, że nie zna podstaw obsługi swojego aparatu?
Dajcie sobie może troszeczkę na wstrzymanie, bo kuźwa burdel w tym wątku jest taki, że się w pale nie mieści.
Znowu szukasz sensacji, już raz zacząłeś: http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...88#post3252888
Trzymajcie się tematu D600.
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Skontaktuj się z nami