Jeśli masz w domu jakieś porównanie to wrzuć proszę na forum lub mi na pocztę.
Szukaj
Jeśli masz w domu jakieś porównanie to wrzuć proszę na forum lub mi na pocztę.
DeSiedemSto
Uzależniony od dźwięku migawki
Ciekawostka odnośnie baterii i (nieoryginalnego) gripa. Jak pisałem wcześniej, świeżutkie eneloopy wystarczają raptem na kilka pstryknięć, ale ta nędzna bateria, którą mam też w V1, wystarcza na dużo dłużej. Rzekłby, że trzyma normą, tak jak to jest w normalnych aparatach, czyli D300 itd.
Z dedykacją dla Jacka_Z
Znalazłem też zalety specyficznie działającego AF w D7100. Jeśli komuś się znudzi robienie zdjęć, jak mi dzisiaj na gimnastyce, to może sobie poczytać skład gaśnicy proszkowej wiszącej na ścianie w tle lub sprawdzić, co dzieje się za oknem, gdy na macie trwają finały.
Ale tak poważnie: g... a nie AF.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 16-11-2013 o 21:37
A co nie mogłeś przeczytać ?![]()
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
Moglem! Robię zdjęcie trójce w czasie wykonywania cwiczenia, a AF mam 5 metrów z tylu, na gasnicy.
Zauwazylem też, że duzo więcej BF mam na 15-55 niż 70-200. A powinno być odwrotnie, ze wzgledu na GO.
Weź już wreszcie skończ człowieku, bo zaczynasz mi ( a na pewno nie tylko ) działać na nerwy.
Obieram Cię jako frustrata, który wylewa żale na forum, marudzi i marudzi, jaki to ten D7100 jest gów....y, a niczym innym robić zdjęć nie chcesz, nie chcesz kupić nic innego, bo ci szkoda kasy i nadal robisz foty D7100 i nadal narzekasz. I ciągle tylko chrzanisz o swoim wyimaginowanym D400 ( który jak wyjdzie, to też będzie miał jakieś babole myślisz, że jak będzie miało nazwę D400, to będzie idealne ? heheh marzycielw wątku typowo o D7100 na który znowu narzekasz i narzekasz i narzekasz ! Zaczynasz być męczący. Ty nie wyrażasz opinii Ty narzekasz i marudzisz, bo jeśli na prawdę było by tak tragicznie to byś zmienił tę puchę. Żebym miał taką możliwość, to bym Cię zbanował ale nie mam więc pozostaje mi napisać o tym co myślę o Twoich narzekaniach. Pozdro dla TROLI
Ps. D400 nigdy nie będzie, chyba że w twojej wyimaginowanej rzeczywistości![]()
D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //
A dlaczego mam nie pisać o tym, że D7100 ma ****... AF? Zabronisz mi? A nóż ktoś pójdzie po rozum do głowy i kupi starego D300s, albo zagłosuje portfelem i wybierze coś innego? Gdybym patrzył na takich jak ty, to nie powstałby ZSF (PNS) i do dzisiaj skamlałbyś jak piesek przed serwisem Nikona. D400 swoją drogą, ale nie podoba mi się to, co robi teraz Nikon i nie boję się o tym pisać.
Nie rozumiem dlaczego bronisz tej puszki? Jeśli udowodnisz mi, że w dynamicznych warunkach AF daje radę, to przyznam Ci rację. Przecież to nic osobistego.
ps. "Taki" Fatman czy ja (tak!) zmieniają ********e podejście producenta do użytkownika.
Marudzeniem świata nie zbawisz, a nas irytujesz. To nie jest forum firmy Nikon, tylko nas, użytkowników. Przyjeliśmy do wiadomości, że ci się nie podoba AF w D7100. Tłumaczyłem, jak widac nieskutecznie - nie nalezy się przesiadać z body lepszego na gorsze i zarazem oczekiwać poprawy. Przesiądź sie z Ferrari na Opla - też będziesz marudził że słabo przyspiesza. Wiemy.
Osoby używające ten aparat inaczej (nie do sportu) nie narzekają. Osoby, które sie przesiadły z modeli niższych - nie narzekają, wręcz się cieszą, że mają szerzej rozłożone punkty.
Masz jak w banku, że po przesiadce na D4 będziesz narzekał na wąsko rozłożone punkty AF - bo tak to już w FX w stosunku do DX jest. Po prostu ciężko cie zadowolić, o czym świadczy akcja z serwisem. Tak przy okazji - twój link z podpisu nie działa.
Tak, wiem, jestem aspołeczny (co widac po tym jak nie udzielam rad na forum).
AF w D7100 zdaje sie nie jest wadliwy, to nie kwestia kurzu jak w D600. Nie widzę celu robienia krucjaty w firmie nikon. Przeczytaj jeszcze raz pierwsze trzy zdania tego posta.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Co ty nie powiesz:
raz:
http://www.youtube.com/watch?v=9-Pdecvno54
dwa:
http://www.youtube.com/watch?v=4hcynPJ0g1w
trzy:
http://www.youtube.com/watch?v=fg_0PVDIvRM
I chyba na dzisiaj wystarczy
pozdro
po 1-sze primo - nie zmienisz żadnego podejścia producenta do użytkownika ! jeśli myślisz inaczej, jesteś naiwny jak dziecko .
po 2-gie primo - nie, nie zabronię , tylko już mnie […]
po 3-cie primo - kup se inny aparat i może wreszcie uwolnimy się od takiego TROLA jak TY !
pozdro TROLU
no to pojechałeś![]()
Ostatnio edytowane przez swider ; 17-11-2013 o 01:25 Powód: Łączenie.
D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //
Docxxx ostatnio przegina z marudzeniem, ale wyzywanie go od trol(l)i to już przesada...
F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300
Skontaktuj się z nami