Close

Strona 216 z 607 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266316 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 151 do 2 160 z 6065

Domyślnie

W wielu dziedzinach fotografii za zdjęcie odpowiedzialna jest: matryca i obiektyw. Body słuzy do odmierzenia czasu ekspozycji, a to wszystkie aparaty robią tak samo. Gdy klient płaci za zdjęcia, to interesuje go obrazek.
    Pomijam dziedziny gdzie przydaje się (ale tak naprawdę konieczny nie jest!) superszybki AF i dużo fps.
    Te całe pozycjonowanie Nikona odnosi się do produktu - do aparatu, a nie do zdjęć jakie ten aparat robi.
    Tu się propaguje jakąś kalkę: amatorskie body = amatorskie zdjęcia. Bzdura.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Te całe pozycjonowanie Nikona odnosi się do produktu - do aparatu, a nie do zdjęć jakie ten aparat robi. Tu się propaguje jakąś kalkę: amatorskie body = amatorskie zdjęcia. Bzdura.
    Chyba nikt tu nie podważa faktu że amatorskim body nie da się robić pięknych zdjęć, a nawet na tych zdjęciach zarabiać. Tyle, że kolega docxxx oczekuje profesjonalnych rezultatów nie od obrazka, ale od AFu czy bufora a te jak podkreśla wiele osób są profesjonalne tylko z nazwy. Nie ma co się temu dziwić bo aparat ten powstał z myślą o amatorach i głównie ich oczekiwania ma spełniać na co zwrócił uwagę Sokolnik a docxxx te słowa wypaczył. Podobnie widzę i Ty zadziałałeś bo to co napisałeś o amatorskim body i zdjęciach nie padło z niczyjej klawiatury poza Twoją.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 29-10-2013 o 02:46

Domyślnie

Ja dorzucę tylko swoje 3 grosze to tego offtopu. Miałem AŻ dwie AMATORSKIE puszki nikona D50 i D90. D50 zero problemów, byłem mega zadowolony, świetne zdjęcia i w moim odczuciu super AF który niejednokrotnie mnie pozytywnie zaskakiwał (nic nie regulowane , nie kalibrowane) - fakt mego zachwytu może wynikać , że miałem dość ciemne szkła, ale np z sigmą 70-300 na 300 mm, przy małych odległościach jest już dość płytka głębia ostrości. Po przesiadce na D90 , byłe zadowolony i nadal jestem choć już zaczyna mi brakować paru rzeczy. Żaden nigdy mi się nie zawiesił, nie zepsuł, nie spowodował , że kiedy chciałem nie mogłem wykonać zdjęcia. Dlatego jestem zły na firmę nikon, że topowe amatorskie body jest "gorsze" niż najtańsze body z przed kilku lat. Niestety świat pod względem jakości idzie w złym kierunku... miłego dnia wszystkim i niech Wam się nic dziś nie zepsuje
    DeSiedemSto

Uzależniony od dźwięku migawki

Domyślnie

niektórzy zrozumieli o co mi chodziło a inni zrozumieli to co chcieli zrozumieć ehh
    dzięki @GonzoG, @cz4rnuch
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Tyle, że kolega docxxx oczekuje profesjonalnych rezultatów nie od obrazka, ale od AFu czy bufora
    Jedynie czego oczekuję, to D400. Załamałbym się, jeśli Nikon nazwałby D7100 nie "D7100" a "D400".

Domyślnie

Wielu oczekuje, ale to nie znaczy że wyjdzie. Ale nie wielu nie dało się zbałamucić kupnem nowego D7100, Ty się dałeś i cały czas to podkreślasz.
    Sprzedaj to D7100 i kup D300 a Twoje męki w końcu się skończą.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

A przeczytałeś wszystkie moje wypowiedzi? Strasznie spłyciłeś to wszystko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Wielu oczekuje, ale to nie znaczy że wyjdzie. Ale nie wielu nie dało się zbałamucić kupnem nowego D7100, Ty się dałeś i cały czas to podkreślasz.
    Sprzedaj to D7100 i kup D300 a Twoje męki w końcu się skończą.
    Dobre . Zaraz "usłyszymy"... ale ja jestem mega zadowolony z D7100 przeszkadza mi tylko...

PS. docxxx był szybszy
    PS2. Co do wypowiedzi Sokolnika myślę, że wszyscy dobrze wiemy o co chodziło w jego wypowiedzi więc po co te przepychanki
    Ostatnio edytowane przez Ark ; 29-10-2013 o 11:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    Dobre . Zaraz "usłyszymy"... ale ja jestem mega zadowolony z D7100 przeszkadza mi tylko...
    No cóż jedni są zadowoleni a inni nigdy nie będą, proste. Tylko po co o tym ileś stron pisać, trzeba zrobić chirurgiczne cięcie i kupić to co jest dla siebie optymalne a nie dzielić włos na czworo. Albo obrazek z D7100 albo jakość i bezpieczeństwo D300, albo rybki albo akwarium. Nie ma to i to !
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

To dlaczego jest dziura w segmencie? Nadal nie ma prawdziwego reporterskiego aparatu, zrobili by takie d300 z matrycą D7100 i 8 kl/s z żywotnością migawki na 150 tysi...

Dlatego kupiłem Canona 7D, i jestem mega zadowolony...
    Nikon....No more ever

moje gnioty

Strona 216 z 607 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266316 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów