Close

Strona 771 z 2397 PierwszyPierwszy ... 27167172176176977077177277378182187112711771 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 701 do 7 710 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Korzystając z okazji, że jest teraz u mnie masa sprzętu, postanowiłem podtrzymać tradycję testów OKD i zrobić takie małe porównanie jakości matryc. FF (Sony RX1R) vs APS-C (Nex 6) vs M4/3 (Panasonic GF6) vs 1" (Sony RX1R). Do Nexa zapięty miałem 18-55, do Panasa 14-42 (starsza wersja, nie power zoom). Wszystkie obiektywy ustawiłem na ekwiwalent 35mm, żeby zachować kąt widzenia RX1R. Dodatkowo dałem wszędzie f/8, żeby zminimalizować nieostrość szkieł. Jak ktoś jest ciekawy wyników, to zdjęcia w pełnym rozmiarze są do ściągnięcia pod tym linkiem: https://dl.dropboxusercontent.com/u/...porownanie.zip

Jak będziecie chcieli, to to samo mogę zrobić wieczorkiem dla wysokich ISO. Można też zrobić test rozkładu GO (chociaż po standaryzacji ogniskowych i przysłon chyba tylko RX1R będzie w stanie jakoś rozmemłać tło).
    RX1r wymiata kontrastem i nasyceniem, widać porządne szkiełko Szkoda że 35/2 nie jest podstawowym szkiełkiem na A7 Za to ta 35/2.8 jest całkiem niewielka i ostro potrafi:
    http://www.dyxum.com/dforum/my-first...199_page1.html

Fatman - fajny jesienny nastrój na tych zdjęciach

Ze swojej strony wrzucę ognistego smoka z e50:P

Domyślnie

To ja kolejnego smoka:

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Witam

@Fatman

Mam pytanie odnośnie adaptera Commlite.
    Czy obiektyw CANON'a zachowuje się jak by był to obiektyw do NEX'a (pełne na wszystkich ustawieniach sterowanie przesłoną i AF)
    Jak zachowuje się układ AF z obiektywem CANON'a w praktyce. Czy raczej trafia, czy ma z tym problemy.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Eee... Same zimowe obrazki wrzucacie... Jesień jest!
    No niby jest, ale ja jakiś taki z nią w tym roku niekompatybilny...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    No niby jest, ale ja jakiś taki z nią w tym roku niekompatybilny...
    E, tam. Wypraszasz sobie, prawda? Ty jesteś ze wszystkim kompatybilny.

Tymczasem cyberberys...

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zybi_S Zobacz posta
    Witam

@Fatman

Mam pytanie odnośnie adaptera Commlite.
    Czy obiektyw CANON'a zachowuje się jak by był to obiektyw do NEX'a (pełne na wszystkich ustawieniach sterowanie przesłoną i AF)
    Jak zachowuje się układ AF z obiektywem CANON'a w praktyce. Czy raczej trafia, czy ma z tym problemy.

Pozdrawiam
    Działa wszystko (co więcej, z tego co widzę, przysłonę przymyka tylko na moment robienia zdjęcia) -trafia tak jak obiektyw NEXowy, przynajmniej jak na razie Jutro nagram film, jak to wygląda w praktyce, bo warto przed ewentualnym zakupem, się z tym zapoznać.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Szkoda tylko że poza 60-tką nie ma w Canonie małych EFS-ów. Najciekawszym szkłem do ewentualnego zespolenia z nexem wydaje mi się EF85/1.8 - oczywiście poza sytuacjami, gdy ktoś szklarnię EF/EFS posiada tak czy siak.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 23-10-2013 o 23:28

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Witam

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Działa wszystko (co więcej, z tego co widzę, przysłonę przymyka tylko na moment robienia zdjęcia) -trafia tak jak obiektyw NEXowy, przynajmniej jak na razie Jutro nagram film, jak to wygląda w praktyce, bo warto przed ewentualnym zakupem, się z tym zapoznać.
    Ok dziękuje za odpowiedź, przymierzałem się do tego adaptera, ale niekiedy opis i praktyczne działanie nieraz "delikatnie" się różni.
    Po prostu oprócz NEX'a 6 mam też CANON'a.

Pozdrawiam

Domyślnie

Ech! Żeby do nikosia takie cudo zrobili...

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
    NIKON forever

Domyślnie

nie zrobią do Nikona takiego cuda niestety czas zmieniać barwy

Strona 771 z 2397 PierwszyPierwszy ... 27167172176176977077177277378182187112711771 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów