Close

Strona 198 z 607 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 971 do 1 980 z 6065

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Większość liczących się fotografów pracuje na systemowej optyce i to tej z wyższej półki i nie wie co to kłopoty z Sigmą czy Tamronem.
    Tak, tylko że oni pracują Nikonami D700, D800, D3, D4 i nie ma się co dziwić że do takich puszek kupują szkła z wyższej półki. Mowa jest o d7100, nie każdego użytkownika tego body jest stać na drogie systemowe szkło. Normalnie wkurza mnie fakt że przy zakupie nowego body + np: Sigmy 17-50 trzeba w większości sytuacji dawać body ze szkłem do kalibracji i oczywiście że nie jest to wina Nikona.
    Ostatnio edytowane przez edera ; 06-10-2013 o 21:22

Domyślnie

Chyba jednak nie trafiłeś trochę z tym porównaniem.

Domyślnie

Nie wiem po co poruszacie problem z niesystemowymi szkłami, skoro zawiecha przydarzyła się na N 18-105 ???
    Nikon....No more ever

moje gnioty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzych179 Zobacz posta
    Niespodzianki zdażać zawsze się mogą i 2 body trzeba mieć.
    Takich niespodzianek nie powinno być, kupujesz puchę renomowanej firmy za 4tyś.zł. i ten sprzęt spokojne powinien działać przez trzy lata bez większej awarii.

Domyślnie

I generalnie działa.
    Jak zwykle amatorzy mają większe wymagania od zawodowców. Amatorowi musi działać jedna puszka z serii Dxx lub Dxxxx, a zawodowiec uważa, że musi mieć 2 puszki z serii Dx albo Dxxx - czyli z tych solidniejszych serii.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    I generalnie działa.
    Jak zwykle amatorzy mają większe wymagania od zawodowców. Amatorowi musi działać jedna puszka z serii Dxx lub Dxxxx, a zawodowiec uważa, że musi mieć 2 puszki z serii Dx albo Dxxx - czyli z tych solidniejszych serii.
    Spoko, spoko, sam mam 2 puszki choć jestem amatorem bo wykształcenia w kierunku fotografii u mnie brak (w Bydgoszczy co druga osoba to fryzjer albo fotograf z wykształcenia) i minęły już 3 lata i nadal używam tylko jednej.
    Ostatnio edytowane przez edera ; 06-10-2013 o 22:48

Domyślnie

Chyba mam jakiś wadliwy model. Wczoraj plener. Wyciągam body z torby przymierzam się do zdjęcia AF nie działa i nie ma dźwięku po ustawieniu ostrości. Myślę może mam ustawione śledzenie obiektu. Próba przestawienia i aparat znowu nie reaguje. Wyłączenie nie pomogło bo jak wcześniej świeci nadal. Myślę źle obiektyw zapięty. Odpiołem i przypiołem raz jeszcze i nic. Dopiero po jakimś czasie sam się zreflektował i zaczął działać. Więcej problemów nie było. Mimo że co chwilę zmieniałem szkła. Problem po raz kolejny na n18-105. Jak problem się powtórzy po raz trzeci puszka leci do serwisu.

Wysyłane z mojego LG-E975 za pomocą Tapatalk 2
    Nikon D300 / D7100
    parę szkieł, parę lamp. Taki amatorski zestaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tysszek;3228939 [COLOR="Red"
    Odpiołem[/COLOR] i przypiołem
    Użyj czasem słownika, bo oczy bolą od czytania!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    Użyj czasem słownika, bo oczy bolą od czytania!!!
    Z telefonu pisałem i nie zauważyłem błędu kolego :P
    Nikon D300 / D7100
    parę szkieł, parę lamp. Taki amatorski zestaw

Domyślnie

Rzeczywiście źle spasowane szuflady gripów zarówno Meike jak i Pixela, rozładowują akumulatory szybciej. Najmniejszy ruch ręką powoduje obluzowanie się akumulatora i zapalenie diody, tak jak podczas podłączania akumulatora. Wystarczy wymienić na dobrze spasowany uchwyt, albo jak w moim przypadku odwrócić aluminiowe zamknięcie, dzięki czemu szufladka już nie ma luzu.

Co do pasów na matrycy, o których wcześniej pisałem, po bardzo długich testach wynika, że występują jedynie na Nikkorze 55-300/5.6 przy ogniskowej zarówno 55 jak i 300, jedynie w JPG, ale im gorsza jakość i mniej pikseli, tym mniej widoczne.

Strona 198 z 607 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów