Close

Strona 12 z 34 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 339

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aldii Zobacz posta
    No dobrze ale dlaczego załozona lampa na wyzwalaczu na aparacie nie działa. Dziwne bo gdy przełaczyłem wyzwalacz na manual czyli pomaranczowa lampka, to lampa zaczęła działać w ttl-u, reagowała na zmiany ustawień aparatu. Jednak po kilku błyskach przestała współpracować. Nie błyskaa ani w ttl ani manual wyzwalacza. Mowa cały czas o załozonej lampie na wyzwalaczu umieszczonym w sankach aparatu. Moze cos w wyzwalaczu trzeba ustawić. Nie znam chińskiego a i angielski srednio.
    Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, ale tym razem ze zrozumieniem...

A jak dalej problem - wywal Nissina i kup lampę, która nie będzie miała problemów z działaniem dostając tylko część informacji (Nikon, Metz, Yongnuo)
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Nie chcę zakładać kolejnego tematu więc pytam tu. Który lepszy?? YN 622N czy Pixel. Na czym mi zależy?? Na krótkich czasach synchronizacji z Sb900/910 i lampami studyjnymi. Nie muszę mieć automatyki, ani sterowania mocą lampy z poziomu body. Najzwyklejszy manual z krótkimi czasami. Będę wdzięczny za odpowiedź.
    Pozdrawiam, Karol.

Domyślnie

Do synchro z lampami reporterskimi oba są jednakowo dobre.
    Do lamp studyjnych - zależy od lamp. YN622 teoretycznie ma "syper-sync", który powinien polepszać synchronizację z lampami beż FP/HSS, ale nikt nie potwierdził, że to działa. Aktualnie jedynie PW MiniTT1, FlexTT5 oraz Phottix Odin mają działającą taką funkcjonalność i pozwalają dostosować opóźnienie w zależności od używanych lamp.
    Nikon

Domyślnie

Czyli wybór jest w zasadzie decyzją sympatii do danej marki. Dzięki
    Pozdrawiam, Karol.

Domyślnie

Jedyne do czego mogę się przyczepić , to że raz na kilkanaście/ kilkadziesiąt strzałów ,totalnie przepalają zdjęcie.. Czytałem o tym na zagranicznym forum i sam tego doświadczyłem tak jak mówię nie jest to częste mi nie przeszkadza.
    Brak czytelnej kontroli parametrów także może być uciążliwy jeżeli ktoś steruje większą ilością lamp, ale już niedługo pojawi się nadajnik z LCD http://flashhavoc.com/yn-622n-tx-first-image-emerges/
    Dodatkowo ma mieć złącze USB więc może usuną problem z błyskiem.

Ogólnie polecam

Domyślnie

Oby tylko ten nadajnik z LCD był w pełni kompatybilny z poprzednikiem.

Gesendet von meinem C6833 mit Tapatalk 4
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dexter88 Zobacz posta
    Oby tylko ten nadajnik z LCD był w pełni kompatybilny z poprzednikiem.
    A jak ma być niekompatybilny, skoro to jest to samo, tylko że zamiast paru diod i dziwnego systemu ustawiania ma LCD i normalne sterowanie. Różni się tylko tym, że nie działa jako odbiornik.
    Nikon

Domyślnie

Znana jest już data kiedy pojawi się w sklepach ta wersja z LCD?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Znana jest już data kiedy pojawi się w sklepach ta wersja z LCD?
    późny listopad albo grudzień...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Grodzisk Wlkp.

Domyślnie

Przeczytałem cały wątek i nasunęło mi się kilka pytań.

1. Założenie: posiadam D90 i 2 x Metz 50. Mogę wyzwalać obie lampy lampą wbudowaną z zachowaniem TTL.
    Co zyskam poza większą odległością wyzwalania kupując trzy YN622N i stosując jeden jako nadajnik i dwa jako odbiorniki z wspomnianymi lampami?
    2. Założenie: jak wyżej. Czy kupując dwa YN622N będę mógł założyć jedną z lamp na nadajniku na aparacie i obie będą działać w TTL?
    Taki układ byłby mi najbardziej potrzebny. Zakup 2 x YN622N byłby w tym układzie tańszym rozwiązaniem niż zakup SB 900/910 lub Metz 58, które to mogą działać w CLS w trybie master.
    3 Czy lampy nie działające w cls, ale działające w TTL, jak np YN468 założone na odbiornik będą działały TTL?
    Ostatnio edytowane przez megamind ; 06-10-2013 o 21:55

Strona 12 z 34 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów