Close

Strona 106 z 239 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Ale, żeby nie było, że robię tylko zdjęcia mojej ciemnej kuchni , zapewniam, że na ślubie, który robiłem, również nie miałem z tym kłopotu. Oczywiście wspomaganie AF w sabinie wyłączone.

Edit
    Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    A tak na marginesie jak się robi 100% crop bo szczerze nie wiem?
    Ja robię tak:

http://img191.imageshack.us/img191/5590/cropxn.jpg
    Ostatnio edytowane przez dem ; 25-04-2013 o 11:22 Powód: crop 100%

Domyślnie

właśnie, mi chodzi o sytuację ciemnej sali i tańczących ludzi. AF wariuje a jak juz złapie po 3-4 korektach i pozwala strzelić to nagle fota jest zupełnie nieostra - tzn ostra ale zupełnie gdzie indziej. Myślałem że to wspomaganie lampy nie współgra z body ale bez wspomagania jest tak samo... z lampą w ciemnym pokoju wazon też będzie ostry...
    Maciek Chudy
    --------------------------------------------------------------
    D700/D2x/D70

Domyślnie

Wygląda, że temat ucichł
    To chyba dobrze..
    Ja jednak czuję , że muszę napisać co nieco
    Pisałem, że nigdy więcej D800 po przygodach jakie mnie spotkały..
    A jednak po prawie roku zagościł u mnie jeszcze raz. I wow co za różnica. Nowy firmware od razu z pudełka, niebo a ziemia w porównaniu do "starego" d800 z którym miałem dużo przejść.
    AF szybki i tam gdzie trzeba.
    Teraz zostanie na dłużej i zastąpi wysłużonego D3x (nie widać prawdziwego następcy jak na razie).
    D3S oczywiście zostaje w domu, gdyż nie widzę potrzeby wymiany na d4
    Mam nadzieję, że już co raz mniej ludzi ma problemy z D800 bo to naprawdę super aparat, jak działa poprawnie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

To jak jest teraz z d800tkami i serwisem?
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 03-08-2013 o 15:57

Domyślnie

Ja swojego kupiłem w październiku 2012. Owszem był na kalibracji, ale od tego czasu AF działa perfekt. Przynajmniej w sytuacjach rzeczywistych (nie robię już syntetycznych, suchych testów dla sztuki). Z ostatniego zlecenia, które robiłem 35, 50 i 85 f/1.8, nie przyniosłem praktycznie żadnego pudła! Czego chcieć więcej?

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Nie rozumiem dlaczego nikon nie może od razu sprzedawać dobre body tylko trzeba je od razu do serwisu wysyłać paranoja jakaś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Nie rozumiem dlaczego nikon nie może od razu sprzedawać dobre body tylko trzeba je od razu do serwisu wysyłać paranoja jakaś
    Po przejściach rok temu, kupiłem D800 jeszcze raz (poprzedni naprawiony w Niemczech i sprzedany) z nowy firmware z pudełka i całkiem inny aparat.
    Stary nr seryjny zaczął się na 603..Nowy na 610...
    Wszystko działa tak jak powinno.
    Mam nadzieję, że jednak nikon poprawił błędy z początku produkcji

Domyślnie

Trudno się nie zgodzić że przy sprzęcie profesjonalnym takie rzeczy nie powinny mieć miejsca, a jeśli się już stało to firma powinna stanąć na wysokości zadania i przeprowadzić akcję kalibracji wszystkim zainteresowanym od ręki. Szczęśliwie mnie problem wadliwego egzemplarza nie dotknął, ale wyobrażam sobie co przeżywały osoby, którym nie dość że nie działa poprawnie body za grubą kasę to jeszcze się muszą użerać z serwisem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciejchudy Zobacz posta
    spróbuje pociągnąć temat- jestem po 3 ślubach. 800ka bez lampy ostrzy super, niestety z lampą sp900 i 700 AF ma juz problem, szczególnie w ciemnej sali i jak sie modele ruszają. 700ka strzelała w punkt, 800ka informuje, ze ostrośc złapana a tu nagle back fokus o jakieś 5metrów...Jeśli robię bez lampy, nawet po ciemku, trafia, z lampa nie trafia. I nie pomaga wyłączanie wspomagania w lampie... Na 10 fotek 6 jest nieostrych... A może to kwestia synchronizacji jakiejś dodatkowej? Wie ktoś co jest grane? Znajomy ma ten sam problem przy D600

U mnie jest to samo i zupełnie nie wiem co z tym dalej robić...
    Ostatnio edytowane przez tinap24 ; 16-09-2013 o 14:19

Domyślnie

Problem znany i stary jak .... nikon. Niestety współpraca AF z lampą wilokrotnie słobo wypada. Było o tym w wielu watkach. Można poszukać
    i stwierdzić że ten typ tak ma .

Strona 106 z 239 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów