Close

Strona 115 z 272 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125165215 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 141 do 1 150 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Trzeba szukać profesjonalnych, estradowych, przeznaczonych do pracy w dzień. Ale i to obraz będzie kiszka. Projektor bez zaciemnienia to jak rower bez opon.
    Jest folia 3M do tylnej projekcji (Vikuiti), gdzie zaciemnienie nie jest potrzebne. Trochę kosztuje m2, ale widziałem na żywo i byłem pod wrażeniem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Przecież Rafał napisał, że w studio.
    Znaczy jaką funkcję ma pełnić? "W studio" czyli dekoracja sceny? Okien nie ma, ale są lampy. Po ciemku wszak słabo z robieniem zdjęć. Przy ciągłych można jeszcze coś myśleć, przy błyskowych mam wątpliwości.

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Jest folia 3M do tylnej projekcji (Vikuiti), gdzie zaciemnienie nie jest potrzebne. Trochę kosztuje m2, ale widziałem na żywo i byłem pod wrażeniem.
    Takie rozwiązanie jest mniej efektywne od ekranu, bo od tego co widać, trzeba odjąć to co się odbije do wewnątrz. Widzimy taką jasność ile rzuci rzutnik minus straty. W pokazanych warunkach jasność tego ekranu to 700-1500nitów i to pomimo że to wcale nie jest na zewnątrz, tylko alejka "galerii" handlowej. Otoczenie jest spreparowane, nie bardzo jasno, widać obok witrynę z zapalonymi świetlówkami. Mimo to moc żarówki w tym projektorze lekko licząc idzie już w kilowaty. W takim rozwiązaniu dobrze jest stosować projektory zwierciadlane, bo umożliwiają drastyczne zmniejszenie odległości od ekranu, czyli obraz jest jaśniejszy przy takiej samej mocy. Wszak projektor ma konkretną jasność w funkcji kąta bryłowego promieniowania a jasność maleje do kwadratu z odległością.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 05-08-2013 o 10:11
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

To ja z zupełnie innej beczki.
    Posiadam "kino domowe" Panasonic SC-BTT490 i ostatnio dziwnie się zachowuje.
    Oglądam sobie kanał telewizyjny np BBC1 HD, czyli źródłem jest TV, i po jakimś nieokreślonym czasie zostają mi zmienione kanały z przodu na tył. Czyli to co powinna grać przez przód lewy i przód prawy gra mi na głośnikach surround.
    Pomaga przełączenie na głośniki w TV i z powrotem na KD. Zdarza się to co raz częściej i tylko gry źródłem jest TV, jak odtwarzam film z płyty, czy to DVD czy BR, to wszystko jest OK.
    Czy ktoś z magików wie dlaczego tak się dzieje? Czy to może wina niskiego sygnału z anteny i TV głupieje? Dźwięk z TV do KD jest podawany przez HDMI ARC.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Znaczy jaką funkcję ma pełnić? "W studio" czyli dekoracja sceny? Okien nie ma, ale są lampy. Po ciemku wszak słabo z robieniem zdjęć. Przy ciągłych można jeszcze coś myśleć, przy błyskowych mam wątpliwości.

W studiu, cele rozrywkowo-rozluźniające. Po prostu zamiast wielkiej plazmy.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ja korzystając z okazji chciałbym ponarzekać na sprzęt Pioneera (w moim przypadku "kino domowe" BCS-FS505).
    Mniej więcej rok od zakupu przestał odtwarzać płyty BR, ciut później DVD a teraz nawet CD nie czyta.... Mój starszy laptop nadal sobie świetnie radzi z czytanie BR..jów.
    Kolejna wada: sprzęt włącza się kilkanaście sekund - nie wiem na czym tam soft stoi ale wygląda, że chyba na windowsie 95.
    Każde źródło ma inaczej nastawiony poziom głośności - radio słucham na '2', a jak jeszcze działało CD to taki sam poziom głośności był na '5' a na wejściu liniowym dobrze słychać dopiero na '10'.
    Nie da się z pilota i z guziczków na obudowie włączyć CD - trzeba wysunąć i wsunąć tackę. Oczywiście ma problemy z obsługą polskich znaków w napisach, choć to już szczegół.
    Zawsze uważałem Pioneera za dobrą firmę, a tu taka niespodzianka....

Domyślnie

A ja mam sprzęt Pionieera i sobie bardzo chwale. DVD + amplituner. Z 4 lata posiadam.

Natomiast przymierzam się do zakupu telewizora 3D. I tak się rozglądam powoli i zauważyłem że sporo LG pojawia się w sklepach w niezłej cenie i niezłej konfiguracji.

Domyślnie

A ja chciałbym kupić uchwyt do powieszenia 50" plazmy na ścianie. Jakieś konkretne polecicie? Najlepiej żeby były dostępne na brytyjskim eBayu
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enforces Zobacz posta
    A ja mam sprzęt Pionieera i sobie bardzo chwale. DVD + amplituner. Z 4 lata posiadam.

Natomiast przymierzam się do zakupu telewizora 3D. I tak się rozglądam powoli i zauważyłem że sporo LG pojawia się w sklepach w niezłej cenie i niezłej konfiguracji.
    No a mój Pioneer padł już całkiem. Po włączeniu wyświetla się napis "Update...", potem "LDR OK" i się wyłącza.
    Mam go już serdecznie dość - nigdy więcej Pioneera.

W związku z tym pytanie - może mi ktoś polecić prosty amplituner, bez żadnych bajerów - proste radio i wzmacniacz stereo? Może być używany - byle solidny. Żadnych bajerów - gałka częstotliwości i głośności, przełączanie źródła mi w zupełności wystarczą.

Domyślnie

Hej ludziska!
    Krótka piłka - potrzebuję mini wieżyczki do małej sypialni. Budżet max 500zł.
    Wpadło mi w oko takie coś:

http://www.euro.com.pl/zestawy-muzyc...-xl-ur14.bhtml

http://www.euro.com.pl/zestawy-muzyc...-sc-pm04.bhtml

http://www.euro.com.pl/zestawy-muzyc...-ux-g395.bhtml

http://www.euro.com.pl/zestawy-muzyc...x-hm10-k.bhtml

Zna ktoś te sprzęty i używa? Byłbym wdzięczny za poradę. Chodzi mi o to czy warto się pchać, czy poszukać czegoś innego. Nie potrzebuję audiofilskich doznań, od tego mam sprzęt w salonie ale dobrze by było gdyby te maleństwa prezentowały jakiś dobry poziom.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Oszczędny w słowach Awatar galka
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

Ja w sprawie TV

Powiedzmy że chcę wydać 4000 na tv, najlepiej 47 cali lub więcej, zainteresowały mnie modele LG led 3D, ktos z was korzysta z tego sprzętu?
    D90/N18-105 VR/N70-300 VR/N50

Strona 115 z 272 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125165215 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów