Dziękuję Wam bardzo za rady. Jakby to powiedzieć... wiem, że nic nie wiem
A tak na poważnie, to mnie korci D600 ale tutaj chyba też trzeba zainwestować w porządny obiektyw, prawda?
Szukaj
Dziękuję Wam bardzo za rady. Jakby to powiedzieć... wiem, że nic nie wiem
A tak na poważnie, to mnie korci D600 ale tutaj chyba też trzeba zainwestować w porządny obiektyw, prawda?
Nikon D600 + Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD 10tyś zł z małym ogonkiem Marta**![]()
Irek, myślisz, że warto?
Jeśli chcesz na poważnie fotografować to warto
D600 ma rewelacyjną matrycę i mnogość funkcji/ustawień i minie dużo czasu zanim się nim znudzisz czy zapragniesz zmienić na nowszy ,
mam D600 i D800 ale na początek przygody z FX wystarczy D600 z nawiązką .
Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 30-07-2013 o 22:40
Mój mąż ostatnio mi truje, że jak jest na jakiejś masowej imprezie to dziennikarze mają bardzo często Pentaxy. I wiecie, co bym nie uszczupliła naszych oszczędności za bardzo, paskuda jeden próbuje takiej oto manipulacji. "Ponoć te Pentaxy to porównywalne jakością do Nikonów"
A ja tylko powiem, że widziałam ostatnio zdjęcia z Pentaxa, no i powiem szczerze nie powaliły mnie. Tak jakoś szumiały bardzo.
Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
No tak, święta prawda co piszecie.
Irek a co z tym kurzem w D600? Rzeczywiście to uciążliwe? Nie mogli tego rozwiązać tak jak w Canonie 5d?
Marta** nie kurzy mi na matrycę więc nie jest to problem 100% D600 ...
mam włączone czyszczenie przy włączaniu i wyłączaniu aparatu i działa to skutecznie .
Marto na Twoim miejscu kupiłbym D7100 lub nawet D7000, pełna klatka dla użyszkodnika domowego to taka armata na muchy, szkoda kasy, lepiej kupić szkła, porzadną lampę itp. To że ma się 10k na wydanie nie znaczy że trzeba to wydać. Lepiej się za część wybrać na jakiś wyjazd rodzinny, tudzież plener. Co do Pentaxa to ciężko osądzić cały system po kilku obejrzanych zaszumionych zdjęciach.
D90 + Sigma 17-50 + Nikkor 35 + YN-685;
Fujifilm X-T20 + Fujifilm 15-45 + Fujifilm 27 2.8
Skontaktuj się z nami