Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Domyślnie Sigma 105 OS vs Tamron 90 VC

witam

coprawda mam juz szklo makro nikkora af 60 ale chce dokupic jakies dluzsze do makro ok 100mm, czy ktos testowal oba szkla jak w tytule? w/g testu na optycznych tamron jest nieco ostrzejszy i ma lepsza stablizacje sigme moge kupic za ok 1920zl z wysylka tamrona za 2120zl dodatkowo z filtrem uv hoyi i mam maly dylemat inne szkla raczej odpadaja stary tamron 90 i tokina maja moco wysuwajacy sie tubus wiec odleglosc ostrzenia przy 1:1 nie bedzie wiele sie roznic od nikkota af 60 no i nie maja stablizacji jak w/w
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

polecam używanego N105/2.8G VR albo nieco dłuższą Sigmę 150/2.8 HSM
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

interesuje mnie bardziej ogniskowa ok 100mm nikkor jest dobry wiem o tym ale chce sprobowac z tamronem lub sigmą ew. tokina
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAS95 Zobacz posta
    polecam używanego N105/2.8G VR albo nieco dłuższą Sigmę 150/2.8 HSM
    Dlaczego używany N105 byłby twoim zdaniem lepszy od nowego Tamrona 90 VC USD czy nowej Sigmy 105 ?

Stoję przed podobnym dylematem jak autor wątku... S150 jest fajna, ale bez OS'a ciężko dobrą i tanią dostać, a z OSem jest trochę droga jak dla mnie :/ Dlatego waham się pomiędzy T90 VC a S105
    Sony Ericsson K800I z kartą flash 1GB.

Domyślnie

dokladnie S 150 moze i fajna ale ciezka nie ma OS a T i S zblizone do siebie i cena i jakoscia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petros Zobacz posta
    Dlaczego używany N105 byłby twoim zdaniem lepszy od nowego Tamrona 90 VC USD czy nowej Sigmy 105 ?
    Kolega nigdzie nie napisał, że byłby lepszy tylko że go poleca Z tego co pamiętam to Nikkor wygrywa z Tamronem "odleglością roboczą"
    Stoję przed podobnym dylematem jak autor wątku... S150 jest fajna, ale bez OS'a ciężko dobrą i tanią dostać, a z OSem jest trochę droga jak dla mnie :/ Dlatego waham się pomiędzy T90 VC a S105
    Myślę, że ten wątek niestety wam nie pomoże. Nie widziałem żeby ktoś na tym forum chwalił się tą Sigma a tym bardziej miał oba wymienione przez was obiektywy i gruntownie je porównał. Ja ze swojej strony polecam Tamrona.

Domyślnie

Nie twierdzę, że jest/byłby lepszy. Nie porównywałem tych obiektywów, natomiast na moją opinię ma wpływ to, że mam zaufanie do starszych Nikkorów, aczkolwiek nie twierdzę że Sigma czy Tamron są do bani, bo choćby Sigma 105 w teście wyszła bardzo dobrze.
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

Przytulę się z pytankiem. Czy np. Nikkor 105mm f/2.8 G AF-S VR Micro lub inny dłuższy makro, też dobrze spełnia się jako tele ? Np jakiegoś zwierza, lub coś pierzaste ?
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Używam S150 macro (tej starszej), na D700. Do zoo wystarcza....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAS95 Zobacz posta
    Nie twierdzę, że jest/byłby lepszy. Nie porównywałem tych obiektywów, natomiast na moją opinię ma wpływ to, że mam zaufanie do starszych Nikkorów, aczkolwiek nie twierdzę że Sigma czy Tamron są do bani, bo choćby Sigma 105 w teście wyszła bardzo dobrze.
    Wiem, ale pytanie było o T lub S Zaraz inni zaczną masę swoich obiektywów polecać

Co do odległości roboczej to w przypadku nowego Tamrona nie ma już takiej dużej różnicy w porównaniu do Nikkora 105... a przynajmniej nie jest ona dla mnie już warta dodatkowego 1000pln czy braku pięcioletniej gwarancji.
    Sony Ericsson K800I z kartą flash 1GB.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów