Close

Strona 120 z 2246 PierwszyPierwszy ... 20701101181191201211221301702206201120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 191 do 1 200 z 22452

Domyślnie

Wydaje mi się że niektórzy z Was troszkę płyną z uwielbieniem Fuji. Fakt jest to bardzo przyjemny sprzęt, do niektórych zastosowań baaardzo przyjemny ale nie odjeżdzajmy za daleko

Co do jakości wykonania, to nie wiem jak NEXy bo nie miałem przyjemności ale RX1 na pewno bije na tym polu zarówno X-E1 jaki X-Pro1, co nie znaczy że Fuji są źle wykonane oczywiście.

W kwestii update'u i szybkości AF to nie jest to placebo jest zauważalnie szybszy - testowałem z 35mm przed i po. Natomiast do d700 nadal mu brakuje dużo, zwłaszcza w cięższym świetle to przepaść.

Domyślnie

Ja dodam tylko od siebie ze jesli ktos mysli czy kupowac Fuji to powinien umowic sie z kims kto ma na godzine lub dwie postawic piwo i naprawde potestowac troche ten aprat. To nie jest lustro i jednak tym sie troche inaczej fotografuje. Dla jednych wazny bedzie AF dla innych rozmiar a dla jeszcze innych rozdzielczosc i bokeh z 35mm.
    A co mnie przekonalo w pelni do Fuji? Fakt ze z JPGow z Fuji dostaje lepszy obrazek i szybciej niz z RAWow z D7000.
    Ja mialem dwa cyfrowe lustra Nikona, nadal mam 3 analogowe lustra nikona, 2 srednie i malpke na klisze. I z nich wszystkich najwieksza frajde daje Fuji. Ale to nie jest aparat dla kazdego. Wiec nie radze sugerowac sie tym co pisza inni, naprawde jesli ktos sie zastanawia tym bardziej kiedy mysli zeby zmienic system to ten aparat trzeba wziasc do reki i wybrobowac. Tak samo jesli ktos mysli nad X-Pro1 a testuje X-E1 to to niejest najlepsze wyjscie bo mimo ze obrazek ten sam to jednak to sa inne aparaty i wizjer optyczny to dla kogos moze byc OGROMNA roznica.
    Ostatnio edytowane przez Yanluk ; 24-07-2013 o 04:35
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djhonda Zobacz posta
    Wydaje mi się że niektórzy z Was troszkę płyną z uwielbieniem Fuji. Fakt jest to bardzo przyjemny sprzęt, do niektórych zastosowań baaardzo przyjemny ale nie odjeżdzajmy za daleko

Co do jakości wykonania, to nie wiem jak NEXy bo nie miałem przyjemności ale RX1 na pewno bije na tym polu zarówno X-E1 jaki X-Pro1, co nie znaczy że Fuji są źle wykonane oczywiście.
    Rozumiem ze masz RX1 ?

Domyślnie

RX1 kosztuje 3.5 x wiecej niz xe1... ciekawe czy tyle samo dluzej przezyje...
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

Co do jakości konstrukcji fuji mam spore wątpliwości. Mam wiekowy sprzęt sony który do tej pory się świetnie trzyma, a fuji po 1.5 roku umiarkowanego korzystania amatorskiego wygląda na 10letniego staruszka, w wizjerze EVF mam włosa (po powrocie z serwisu) i ogólnie jestem bardzo zawiedziony.

Domyślnie

Z nowym softem jest na moje oko nieco szybciej (35) i odczuwalnie skuteczniej - tam, gdzie AF szukał, nawet długo i często nie znajdywał (mocna kontra z tyłu, bardzo mało światła), teraz po prostu znajduje. Sprawdzałem na podobnych motywach tuż przed i tuż po aktualizacji, jest odczuwalna poprawa.

z zawodowego punktu widzenia - ja fotografuję śluby i mówię tu o osobistych oczekiwaniach - jako główne narzędzie x-pro1 się nie nadaje - jest w porównaniu do 5d3 i d3 pod każdym względem wolniejszy, za wolny, OVF nieprecyzyjny.

szkła fuji są fantastyczne, to malutkie 35 już na 1.4 jest niesamowicie ostre, plastyczne, rysuje pięknie.

ja ten aparat kupiłem, żeby fotografować swoje dzieci, streetować i czerpać z fotografowania przyjemność, prywatnie

robię wyłącznie w JPG, kolorystyka fenomenalna (!!!) - dla mnie lepsza i od nikona i od canona reprodukcja tonów skóry, cudowne zielenie, intensywne niebieskości; czułości świetne, detalu masa, tonalność fantastyczna. crop nigdy nie był dla mnie problemem.

gdyby nie kwestia szybkości AF i aparatu w ogóle (on/seria/podglądy) - wolałbym x-pro1 od wszystkich lustrzanek razem wziętych
    Ostatnio edytowane przez Adam Trzcionka ; 24-07-2013 o 10:00

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Adam - napisał wszystko o tym sprzęcie ... dlatego dla mnie zawodowo - street i czerpanie ogromnej przyjemności - jest idealny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    Adam - napisał wszystko o tym sprzęcie ... dlatego dla mnie zawodowo - street i czerpanie ogromnej przyjemności - jest idealny
    Normalnie szkoda, że w łóżku pozostaje dalej tylko zimnym kawałkiem metalu ...

No ale cała nadzieja w kolejnych upgrade firmware

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    w wizjerze EVF mam włosa (po powrocie z serwisu)

Pewnie dojrzewa. Ja jak dojrzewalem to tez mi sie wlosy puscily tu i owdzie.

Domyślnie

Mam ogromną prośbę do właścicieli x-pro1, x-e1.
    Bądźcie uprzejmi w dniu dzisiejszym, w godzinach między 18:00 - 21:00 zrobić po dwa ujęcia tego samego obiektu z odległości 4 kroków oraz 40 kroków. Najlepiej żeby w kadrze znalazła się jakaś architektura, zieleń przyrody i kawałek nieba. Następnie fotki zmniejszyć, jedynie wyostrzyć po zmianie rozmiaru i zapodajcie proszę w ten wątek. Żadnego mieszania suwakami ! Budowa aparatu budową ale takie dwie uczciwe fotki od kilku osób (bez wbijania się w jakiś art) na pewno chętnie obejrzą setki ludzi z forum.
    Dziękuję.

PS. W podpisie model / obiektyw/ ew. inne dodatkowe parametry.
    Panerai vel Eliot Capone

Strona 120 z 2246 PierwszyPierwszy ... 20701101181191201211221301702206201120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów