Szukaj
Dzięki, sprawdzę wieczorem.
No i wszystko gra.
Tylko wciąż nie mogę się przyzwyczaić do pędzla. Raz jest dobrze pokryte tło, a innym razem są mocniej pokryte obszary lub słabiej. Cholera mnie przy tym bierze. W NX2 U-pointy załatwiały sprawę raz dwa z możliwością dokładnego dostrojenia.
Może Wy maci jakieś większe doświadczenia podczas malowania. Jakie wyjściowe parametry ustawiacie, siłę krycia i intensywność...?
Generalnie jestem zadowolony z LR5. Chodzi płynnie i bez zarzutu. Próbuję pracować piórkiem i nie wiem, czy to może przez nacisk na tablet mam takie mizerne osiągnięcia w malowaniu. A może to jest spowodowane tym, że czasami 2-gi raz przeciągnę po zamalowanym już obszarze. Sam nie wiem.
Chyba, żeby pióro przełączyć na funkcję myszy...?
Jednak to nic nie daje. Sprawdziłem ustawienia tabletu i dałem czułość pióra na minimalną. Pomogło.
Witam
Mam pewien dylemat ,zapewne sam coś namieszałem, do rzeczy - pędzel odmówił posłuszeństwa, w momencie malowania pod zdjęciem z lewej strony wyświetla się informacja w miejscu - Show Edit Pins: Never .
Pędzlem mogę poruszać ale nic się nie dzieje.
Może ktoś wie jak to odblokować będę bardzo wdzięczny.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Nie wyświetla się maska na wszystkich opcjach, gdy wduszam przycisk myszy przy malowaniu od razu zmienia się na Never i nic się nie dzieje
Nikt nie ma pomysłu?
Skontaktuj się z nami