Szukaj
Do "Alcatraz",-kup przynajmniej jedną sztukę d7k to pogadamy,a na razie to możesz.... tylko ludzi straszyć,kup przekonaj się na własnej skórze
Nikon D500+mb-d17 /N 35/1.8G /N 18-105 VR /N 105 VR macro/N 70-300 VR /N 200-500 VR/SB 910/YongNuo YN-560 III /MT055cxpro3+MN410 Junior
raf nie ośmieszaj się takimi tekstami... Czy jak widzisz zepsute mleko to musisz je kupić, żeby pogadać na ten temat? Ja wolę powiedzenie "mądry Polak PRZED szkodą". Przykro mi, że inni musieli wtopić ale sam potrafię wyciągnąć właściwe wnioski i D7000 omijać szerokim łukiem!
Z iloma sprzedawcami rozmawiałeś i w jakich sklepach? Pisz konkretnie, a nie jakieś "z kimś rozmawiałem". Może to są ci sami fachowcy od nikona co nie potrafią nawet przełączyć trybu pracy AF(było w którymś wątku)
Jeszcze raz powtarzam, ja w przeciwieństwie to większości bijących tutaj pianę miałem D7000. Byłem z niego zadowolony tak samo jak i GonzoG, TOP67, galaza, nyny, falko29, przemek_83, megasnajper, IcyMan, Ebeb, KwaK410, Kali_69, Sabvel, flyski, krokodyl-lodz, Star Dust, Meka, tygrysex, holek331, raf1313, easy raider, A_S_T_O_R, vega30, Emhyrion, simon188, Misiek612, JohnyBeGoode, dario34, sloowik, panoramix, qualin, marekwwwww, gadzeciarz, soja, Mario__S, Chogori, warp75, Bartekolo, marsell, zaden, silver surfer, Madero, Yanluk, 61gaw, mindgame, 88y, tomek..., Grey, zbaracki, olkuszanin i wielu innych, nie bedę przecież wymieniać wszystkich.
UWAGA! Oni wszyscy mieli / mają D7000.
Zdaję sobie jednak sprawę, że trafiają sie felerne sztuki, choćby Fatmana, pepe2k, radius_bo, zbyszekD7000 i josephebeloki - dopiszesz jeszcze ile osób? Reszta to typowi spamerzy, klepiący te same posty i powielający zasłyszane opinie.
Teraz mam do ciebie pytanie: ile osób z problematycznym AF zebrał Fatman?
Chciałbym zakończyć już tę przepychankę, ja nie mam zamiaru Cię przekonywać do D7000. Wymyślaj sobie kolejną teorię spiskową.
Nie spodziewałem się po Tobie tak wartościowej treści w tym temacie. Sądziłem, że jesteś osobą poważną.
Ceny są brane ze sklepów internetowych, źródłem jest cenowarka. Dla mnie bardziej wartościowe źródło od Waszych sprzedawców, z którymi rzekomo rozmawialiście. Nadal się nie dowiedziałem skąd masz informacje o zalegających D7000 w magazynach i gdzie są te szaleńcze promocje?
Może opiszesz nam jeszcze raz aukcję D7000, którą sprzedający zakończył przed samym końcem, bo była cena koło 700zł? Niestety nie masz numeru aukcji oraz może coś z nim było nie tak, bo nie doczytałeś - jak to sam przyznałeś.
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Człowieku!-jak długo można tak w kółko wałkować jedno i to samo?
Nie kupuj, omijaj szerokim łukiem i nie zabieraj głosu w dyskusji ,która Ciebie nie dotyczy. Bo wygląda na to że pracujesz dla konkurencji. To naprawdę robi się przykre.W ten sposób nie zbawisz świata . Najlepiej poszukaj jakieś wypożyczalni i pobaw się tym sprzętem przez weekend , dużo nie stracisz a może zmienisz zdanie...
D7200*Nikkor 17-55 f2,8 *Nikkor 35 f 1,8*SB 800.*
Uśmiechnij się , tak jak robi to buźka załaczona do mojej wypowiedzi ;
Potrzebujesz imion i nazwisk osobistych informatorów ? Nic z tego - TAJEMNICA SŁUŻBOWA.
Pisałem już kiedyś , mam bezpośrednie info n/t sprzedaży pewnej sieci handlowej - kuzyn jest szefem sprzedaży sprzętu foto ; tyle powinno Ci wystarczyć - to i tak za dużo
A co do d7000 to już nieraz wyraziłem w tej sprawie swoje jasne stanowisko; po przejściach mojego dobrego kolegi z tą puchą uważam , że to największy z możliwych " szitów " jakich dopuścił się Nikon i zdania nie zmienię nawet gdyby mnie do koła przywiązali i łamali gnaty lub skórę ściągali pasmi ......
Niemniej cieszę się że nie każda sztuka d7000 jest walnięta - co byłeś łaskaw zauważyć - ale tak jak kolega Alcatraz nie mam najmniejszej ochoty tego NIGDY sprawdzać , a i niezdecydowanym STANOWCZO odradzam i odradzać będę . A co ? Mam prawo.
Pozdrawiam.
A mój kuzyn jest doradcą Baracka Obamy.........
To już na koniec dołączę się tylko do opinii wyrażonej powyżej prze Archibalda.
MstrG, tkwisz w błędzie i jeszcze próbujesz wmówić mi, ze wymyślam jakąś teorię spiskową... Nie będę nawet tego prostował, bo po co? Szkoda mi czasu na odpowiedzi " ile osób z problematycznym AF zebrał Fatman?" Ja już podziękowałem za uwagę w tym temacie, także musisz zapytać Fatmana. Ja swoje już napisałem - interesuje, to musisz wrócić do moich wcześniejszych postów.
GrAn: przez weekend to wiesz... w najlepszym razie nie będzie problemów, bo to za małą czasu na wystąpienie słynnych kłopotów z AF. Zresztą zdecydowałem już o zakupie innego modelu więc temat mnie nie dotyczy. Jednak czy Tobie się to podoba czy nie, mam prawo wypowiadać się na temat każdego modelu Nikona (i nie tylko) a niskiego poziomu teksty w stylu "pracujesz dla konkurencji" naprawdę zachowaj dla siebie, OK?
P.S.
W sąsiednim wątku kolega Apollo właśnie odpuścił sobie D7000 - nie chce inwestować tylu pieniążków w eksperyment. I słusznie.
Ostatnio edytowane przez Alcatraz ; 27-06-2013 o 21:05
Ja tkwię w błędzie?Jakim? Pytam szczerze.
Kto wymyślił teorię, że D5200 jest droższy od D7000 przez jego problemy? Chciałeś, abym podał powód dlaczego wyższy model jest tańszy od niższego.
Pokazałem Ci krok po kroku, że analogiczna sytuacja była z D90 i D5100. To teraz Ty mi odpowiedz: dlaczego wyższy model był tańszy od niższego? Czy D90 też miał problemy?
Czy pochlebne opinie podanych przeze mnie wcześniej osób nie są wiarygodne? Może bardziej wiarygodne sa opinie zasłyszane?
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Skontaktuj się z nami