Przylacz sie do tematu jesli mozna. Pytanie do uzytkownikow d300: do reporterki - wybrac d300 czy d7000?
Szukaj
Przylacz sie do tematu jesli mozna. Pytanie do uzytkownikow d300: do reporterki - wybrac d300 czy d7000?
Zdecydowanie D7000 - zajmuje 6. miejsce w Top10 na fotopolis i opinie na jego temat też są dobre.
na TOP10 nawet D3 nie ma z nim szans - bo ledwo na 7 i 8 się załapał
Teraz prosze powaznie, niby d300 troche starszy ale d7000 mial ( nie wiem czy dalej ma ) problemy z AF.
Fotom 14 ; ........tak na "chłopski rozum" : co w reporterce jest najważniejsze ?
Jeszcze pytanie o szumy, czsem podnosze ISO w okolice 1600 w porywach 3200, jak radzi sobie d300 w takich warunkach? (Prosze mnie nie odsyłać do testów, wolałbym opinie stałych użytkownikow)
1600 jest dobre , 3200 w reportażu będzie do przyjęcia
Ja wiem że nowości kuszą, ale w reportażu duże znaczenie ma AF, ergonomia. Z dobrymi obiektywami jesteś w stanie zrobić poprawne zdjęcia nawet w kiepskich warunkach. Nie oszukasz fizyki, musisz mieć światło aby zdjęcie jako tako wyglądało. Pobaw się puszkami które bierzesz pod uwagę, zrób kilka zdjęć testowych i porównaj. Po czym wybierz to co Tobie odpowiada, nie sugerując się opiniami innych.
Skontaktuj się z nami