Szukaj
Ty chyba nie wylapales owego...
Proponuje wpisac w wyszukiwarke problemy z AF, zwlaszcza w zarowym swietle...
Zapewniam Cie, ze d7k nie bedzie jedynym, i to w takim kontekscie wypowiadali poprzednicy swoje opinie.
p.s. A jak chcesz porozmawiac o D300, to zapraszam do innego watku, coprawda mam tego z "S" na koncu ale to male znaczenie...
pozdro
Dziękuję za propozycję , ale póki co nie mam najmniejszych problemów z moim body ; wszystko funkcjonuje w nim zgodnie z moimi oczekiwaniami ; jak będę miał jakieś szczegółowe pytania (szczególnie w zakresie makrofotografii ) zapewne się do Ciebie odezwę - myślę że nie odmówisz i podzielisz się swoim bogatym doświadczeniem.
Co do linii kadrowania i mocnych punktów, to musicie pamiętać, że aparat jest projektowany w Chinach, a nie w Europie.
Inne podejście, inne kadry.
Czarny pasek na żółto haftowany
Być może to już było gdzieś nadmienione, ale zauważyłem błąd ortograficzny w polskiej wersji softu Nikona D7000.
W opisie funkcji "Po usunięciu" w MENU ODTWARZANIA widnieje słowo "bierzącego". Chyba zgłoszę to do Nikona. Musi być update![]()
D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600
Wiecie co ? Mamy prawie 700 stron o tym aparacie z czego 600 o "doskonałym" AF,dla mnie problem AF nie istnieje ale za to cholernie drażni mnie brak AF podczas np.autoportretu kiedy ustawimy np.5s czy 10s więc gdybyśmy chcieli sobie zrobić autoportret na jakimś pustkowiu bez pilota to g.....o nie zrobimy bo nie mamy na co ustawić ostrości,a nawet jak mamy to musimy być tam gdzie złapał nie dalej nie bliżej,przecież to jest chore,napiszcie mi jak byście sobie zrobili właśnie autoportret w trudnych warunkach,gdzie nie bardzo jest na co ustawić ostrości,a jak jest to dużo dalej niż możecie podejść to co wtedy? Nasrali w tym aparacie funkcji które są istotne tyle co wcale,choćby czy ma pozostać wciśnieta AE/AL czy nie (po puszczeniu przycisku),czy w prawo czy w lewo bedzie sie zwiekszać,zmniejszać EV,czy zmiana pól AF w pętli czy nie i opór innych bzdur i to jest nieprawdopodobnie ważne,tylko prosze nie usprawiedliwiajcie Nikona na siłe,to świetny aparat ale dużo pierdół a tak poważnej rzeczy nie ma.Co myślicie?
Skontaktuj się z nami