Close

Strona 691 z 705 PierwszyPierwszy ... 191591641681689690691692693701 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 901 do 6 910 z 7042

Domyślnie

Chcialem cos dodac od siebie na temat d7000. Nie mam tego body i problem mnie nie dotyczy ale -

czytam takze duzo na niemieckim forum www.nikon-fotografie.de i jest tam wlasnie watek kilkudzesieciu stron na temat AF tej puchy.... Jak widac problem jest na wieksza skale. Ludzie wysylaja do nikona na naprawe, poczym dostaja spowrotem puche ktora dalej nie dziala tak jak by sie to chcialo.
    Nie jestescie sami z tym problemem chodz to chyba malo zadawalajaca informacja... Najgorsze jest to ze nikon nie moze lub nie potrafi zaradzic/naprawic tego problemu...
    Z mojej strony radze nie kupywac tej puchy, tam cos jest "nie hallo"...
    Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1

Domyślnie

knopers1 jak D7000 się sprawdzi przed zakupem to spok więc bez popadania w paranoje ,
    bylo już w temacie że to bubel ale wszystkie sztuki nie mają usterki AF ...
    często fotograf swoje blędy zwala na felerny aparat i nakręca atmosferę w temacie ,
    mam go i jestem zadowolony i jakby co to drugi raz bym też go kupil ,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez knopers1 Zobacz posta
    Chcialem cos dodac od siebie na temat d7000. Nie mam tego body i problem mnie nie dotyczy ale -
    Nie jestes sam, wiec sie nie krepuj, gro osob nie widzialo tego body na oczy i tego typu rzeczy wypisuje
    Spirala sie nakreca i karawana jedzie dalej.

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

@nany1 - nie wypowiadam sie na temat AF i nie mam zamiaru takze tutaj nic nakrecac! Stwierdzam tylko fakt ze na najwiekszym forum w germani zajmujacym sie nikonem taki watek istnieje i to na kiladziesiat stron. Jak widac cos w tym musi byc.
    Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    knopers1 jak D7000 się sprawdzi przed zakupem to spok
    Wcale nie "spok", bo w moim D7000 problemy pojawiły się dopiero po około 1500 klapnięć lustrem.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Wcale nie "spok", bo w moim D7000 problemy pojawiły się dopiero po około 1500 klapnięć lustrem.
    W D7000 zastosowano nowy mechanizm podnoszenia lustra, a wiadomo że ten mechanizm jest odpowiedzialny za prawidłowe działanie AF-u, jeśli nie wraca do pozycji wyjściowej to zaczynają się problemy.
    Nie można tego sprawdzić przed zakupem, aparat może działać prawidłowo i nagle po jakimś czasie wystąpi problem który z czasem również może zniknąć.
    Jeśli producent nie poprawił tego elementu, takie zachowania mogą się pojawić w egzemplarzach obecnie sprzedawanych.
    Nie ma to nic wspólnego ze stałym BF lub FF, to można skalibrować.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Jak olej się już wychlapał to lustro zmieniło położenie spoczynkowe
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Jeśli w D7000 problemem jest mechanizm lustra to wniosek z tego, że w D7100 wrócili do "starego" mechanizmu lub udoskonalili ten z D7000. Ma ktoś wiedzę na ten temat?
    D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600

Domyślnie

Ani się chłopie nie przyznawaj ,że był dobry przy zakupie bo Cię zaraz tutejsi ekstremiści i orędownicy d7k "obskoczą" i wmówią że z pewnością nie umiesz robić zdjęć tym rewelacyjnym sprzętem , że zapewne nie wiesz na co i jak ostrzyć , że może wzrok masz "nie ten tego" , wyrzuć do kosza ten syfiaty kit który używasz i kup se normalne szkło za 5kpln a tak w ogóle to zaistniała sytuacja nie może mieć miejsca i na 100% sam coś popsułeś a teraz piszesz to tylko po to aby "nakręcać spiralę by karawana jechała dalej" i dyskredytować ten doskonały sprzęt bo jesteś frustratem ; a tak w ogóle - jak Ci nie pasuje to se kup D3 i nie jęcz tu na forum.

Poza tym każą Ci z wyrzutem (że do tej pory tylko 3 razy to robiłeś ) słać do upadłego do wszelkich europejskich (jak Ci się polski nie podoba) serwisów na regulację - przecież masz (chyba) jeszcze gwarancję? - po to ona jest - a jeżeli tak to przecież co stoi na przeszkodzie aby sprzęt spędzał w serwisie 8 z 12 m-cy/rok ????. Kupowałeś go by robić zdjęcia ? Nie żartuj .... Kupiłeś go przecież ponieważ jest świetną puchą !

No i na koniec możesz zostać pouczony , że d7000 to topowe , bezproblemowo trafiające body (pooglądaj sobie tysiące zdjęć w necie). Znajdą się też tacy którzy zamieszczą swoje (wyselekcjonowane zapewne spośród 20-30szt) ostre zdjęcia lisa albo borsuka poranną porą , aby pokazać Ci jak sprzęcik perfekcyjnie strzela w każdych warunkach w umiejętnych rękach.....

Na koniec może paść konkluzja , że teraz gdy ta rewelacyjna pucha kosztuje "grosze" to tym bardziej należy brać ją w ciemno i to najlepiej po 2 sztuki (na zapas) bo taka okazja może się już nigdy nie powtórzyć .

PS
    To nie pisał Archibald 6803 (który nie ma d7k i się nie zna na fotografowaniu) tylko grzecznościowo jego kolega Adam C. który ma ten cudowny d7k od 11 m-cy , z czego 7 w serwisie (a robi zdjęcia regularnie ponad 25 lat i mniema ,że wie jak się to robi ).

Domyślnie

Aparat to tylko narzędzie i jakbym mial problemy z nim to na Allegro a inny kupuję ,
    od lutego 2013 5tyś zdjęć zrobilem i zero problemu z D7k więc nie można uogólniać że wszystkie Dk są wadliwe .

Strona 691 z 705 PierwszyPierwszy ... 191591641681689690691692693701 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów