To skoro się zgadzamy że jest tam fajnie to teraz może podpowiecie koledze co waszym zdaniem warto w 2 dni zobaczyć
Szukaj
To skoro się zgadzamy że jest tam fajnie to teraz może podpowiecie koledze co waszym zdaniem warto w 2 dni zobaczyć
D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700
Jeźeli pierwszy raz w Wawie, to moja propozycje jest taka:
1 dzień trasa obowiązkowa - PKiN, pl. Konstytucji (MDM), Łazienki, Trakt Królewski (z palmą), Starówka. + ew. coś zgodnego z zainteresowaniami: Muzum Wojska Polskiego, Narodowe, Historyczne, Archeologiczne, Etnograficzne, Karykatury...
2 dzień - stara część miasta. Może być Praga, Wola, Ochota, do wyboru.
Miałem w wątku (na brudnopisie) elaborat wypisany, ale stwierdziłem, że nie będę podgrzewał tematu, więc napiszę krótko.
Uwielbiam Warszawę i Warszawiaków.
Galicjanin.
Nikon
W razie potrzeby, prosze do mnie pisac raczej na e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au"
www.analogowiortodoksi.pl
Bezapelacyjnie należy zobaczyć Muzeum Powstania Warszawskiego, najlepsze muzeum w PL
Z muzeum PW pięć minut spacerkiem na wspomniany przeze mnie cmentarz żydowski (wejście jest na wprost ulicy Anielewicza), 33 hektary innego świata w centrum wielkiego miasta. Jak nie wierzysz, to obejrzyj foty w necie
Stalowa, Strzelecka, Szwedzka, Bródnowska, Mała (zabudowy przedwojenne, wojną nie tknięte, jako chyba jedyne w W-wie), Środkowa, Lęborska, Inżynierska... ech.. moje rewiry z dzieciństwa..) Fajnie, że tam wpadacie chłopaki.
I w sumie w tym obszarze wystarczy się przejść i popstrykać - swoją drogą, są to miejsca gdzie kręcono m.in. "Pianistę" - byłem na planie, coś niesamowitego oglądać Stalową dodatkowo przerobioną na tę sprzed wojny. Kręcono też "Rezerwat".![]()
Posprzątałem dyskusje o powstaniu.
Proszę pisać w temacie, albo wcale.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami