mógłby ktoś opisać aktualne serie procków mobilnych AMD i porównać je do odpowiedników intela? interesuje mnie czy mają te cudaki jakieś zonki czy działają bezproblemowo.
Szukaj
mógłby ktoś opisać aktualne serie procków mobilnych AMD i porównać je do odpowiedników intela? interesuje mnie czy mają te cudaki jakieś zonki czy działają bezproblemowo.
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Przeanalizuj tę tabelę: http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-...ow.4344.0.html .
Medice, cura te ipsum.
http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...laptopach.html
ps. Możesz uchylić rąbka tajemnicy dlaczego właśnie AMD?
Ostatnio edytowane przez Johanan ; 23-05-2013 o 22:19
Medice, cura te ipsum.
AMD i laptop to nie za dobre połączenie. Procesory tej firmy od dawna odznaczają się mniejszą wydajnością i wyższą temperaturą. Jedyna ich zaleta, to cena.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
to jest kwestia dopasowania narzędzia do potrzeb użyszkodnika
użyszkodnik za dużo nie potrzebuje więc bez sensu kupować wypasa.
Nie chodzi o to czy wypas czy nie, ale ogólnie o sprzęt. Generalnie, płyty na chipsetach intela mają zazwyczaj lepszy "osprzęt". Audio, ethernet, wifi, etc. Widać to po problemach ze sterownikami dla przykładu - miałem budżetowego AMD na lenovo i były problemy ze sterownikami, stabilnym działaniem LANu ( moim zdaniem przez sterowniki/sprzęt ).
i3 moim zdaniem to lepszy wybór o ile nie potrzbujemy sensowniejszej grafiki. A jak potrzebujemy... to i tak patrzymy na inny sprzęt, pewnie intela![]()
d70s + N18-70 + N55-200
Dodatkowo weź pod uwagę kartę graficzną, bo to ona wspomaga w dużym stopniu wyświetlanie filmów HD. Sam procek to nie wszystko i bez odpowiedniej grafiki może nie podołać. Proponuję przejść się do Macalni Miejskiej z jakimś filmem FHD i potestować na konkretnym laptopie/laptopach.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
Skontaktuj się z nami