Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
Czemu wersja LITE jest tak dziwna w użytkowaniu (program nie uruchamia się w sposób klasyczny, tylko jakoś dziwnie trzeba przemieszczać pliki do konwersji na ikonę programu). Nie mówiąc już o sposobie zmiany jakiś parametrów - przypomina mi to knify DOS'owskie z tamtych czasów.
Wybacz Pebal ale jest to takie jakieś dziwne w dzisiejszej rzeczywistości.
SNS-HDR powstał jako program konsolowy, wersja z GUI powstała w późniejszym czasie. Gdy postanowiłem sprzedawać licencje na wersje z GUI, wersję konsolową udostępniłem bezpłatnie. Wiem, że konsolowa wersja ma swoje ograniczenia, ale muszę czymś zachęcać do zakupu wersji z GUI. Utrzymanie projektu kosztuje. Noszę się jednak z zamiarem wydania SNS-HDR Lite 2.0 z prostym GUI.

Druga sprawa powstało GUI do tej wersji i trzeba go szukać gdzieś .....w necie, co się okazuje nie ma do niego dostępu jak są zabezpieczenia np.firewall- więc trzeba kombinować.
Czemu po prostu GUI nie jest dostępne na Twojej stronie - przecież firmujesz to swoją osobą.
GUI dla wersji Lite nie jest dostępne na stronie projektu ale można go pobrać z mojego serwera. Nie jestem autorem tej nakładki więc nie ma bezpośredniego linka do niej na stronie projektu, podobnie jak do wtyczki dla Lightroom. Wspominam jednak często o tych dodatkach na forach i tam udostępniam do nich linki.

Trzecia sprawa SNS Resizer - też nie ma do niego dostępu jak są zabezpieczenia, a na Twojej stronie nie ma o tym słowa że taki programik powstał, jak się wydaje jest on stworzony przez Ciebie, chyba, w końcu to po nazwie wydaje się że to z Twojej stajni.
To prawda, nie wspominam na stronie o programie SNS-Resizer. Stronę tworzyłem dla projektu SNS-HDR i nie było to moim priorytetem. Tym bardziej, że program SNS-Resizer jest dostępny z poziomu wielu innych stron w sieci. Dodam informacje o tym projekcie gdy będę modyfikował stronę na potrzeby projektu SNS-HDR 2.
Nie wiem za to dlaczego firewall może blokować dostęp do programu.

Z całym szacunkiem dla Twojej pracy i tego co stworzyłeś, ale czy skoro coś się daje do publicznego użytkowania to nie powinno to funkcjonować jakoś normalnie dla zwykłego zjadacza chleba/użytkownika.
Bo czasem mam wrażenie że żeby coś takiego obsługiwać to trzeba być informatykiem z samego założenia, a nie wszyscy są.
Nie szukam dziury w całym tylko podzieliłem się swoimi spostrzerzeniami które widzę z punktu widzenia użytkownika.
Szacun dla Ciebie że to stworzyłeś.
pozdrawiam
Na wszystko potrzeba czasu. Wraz z popularyzacją projektu można z czasem przesuwać granice kompromisu.