Close

Strona 105 z 239 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 041 do 1 050 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

no - generalnie statusów to nie mają rozbudowanych
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

nevra
    Gość

Domyślnie

Dwa tygodnie sprzęt czeka, w jeden dzień serwisują, kolejnego dnia odsyłają.

Domyślnie

Dlatego, żeby zaoszczędzić te cztery tygodnie warto się kopsnąć na Łopuszańską
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nevra Zobacz posta
    Dwa tygodnie sprzęt czeka, w jeden dzień serwisują, kolejnego dnia odsyłają.
    Potwierdzam. Tak od końca.
    W jednym dniu kilkadziesiąt minut serwis i w drugim odsyłka. Reszta to czas oczekiwania na swoją kolej, czyli półkownikowanie. Wniosek. Braki kadrowe. Ponieważ jedn sprzęt jest wyregulowany dobrze, a inny nie to wydaje mi się, że kwalifikacje kadry serwisowej też są zróżnicowane.

jackooo
    Gość

Domyślnie

Panowie, kilka stron temu opisywałem tutaj swój problem z D800 i AF. Po świętach oddałem sprzęt do serwisu - warszawa, zawiozłem osobiście (wcześniej wgrałem nowy fw który nic nie wniósł jeśli chodzi o moje mydlenie zamiast ostrzenia).
    Sprzęt odebrałem dziś - wszystkie negatywne objawy minęły, sprzęt ostrzy i nie myli się. czekałem około 2 tygodni, status na stronie raczej nic nie wnosi, jedno info jest o tym że cały czas czeka na naprawę a drugi to że zlecenie zamknięte bez info co gdzie i jak zrobili. po moim telefonie z prośbą o przyspieszenie naprawy tego samego dnia dostałem info o zakończeniu zlecenia i wyregulowaniu AF.
    tak czy inaczej bardzo mnie cieszy, że pozbyłem się problemów z AF, jak dla mnie temat zamknięty a jak ktoś ma podobne problemy i potrzebuje pomocy to chętnie służę

Domyślnie

spróbuje pociągnąć temat- jestem po 3 ślubach. 800ka bez lampy ostrzy super, niestety z lampą sp900 i 700 AF ma juz problem, szczególnie w ciemnej sali i jak sie modele ruszają. 700ka strzelała w punkt, 800ka informuje, ze ostrośc złapana a tu nagle back fokus o jakieś 5metrów...Jeśli robię bez lampy, nawet po ciemku, trafia, z lampa nie trafia. I nie pomaga wyłączanie wspomagania w lampie... Na 10 fotek 6 jest nieostrych... A może to kwestia synchronizacji jakiejś dodatkowej? Wie ktoś co jest grane? Znajomy ma ten sam problem przy D600
    Maciek Chudy
    --------------------------------------------------------------
    D700/D2x/D70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciejchudy Zobacz posta
    spróbuje pociągnąć temat- jestem po 3 ślubach. 800ka bez lampy ostrzy super, niestety z lampą sp900 i 700 AF ma juz problem, szczególnie w ciemnej sali i jak sie modele ruszają. 700ka strzelała w punkt, 800ka informuje, ze ostrośc złapana a tu nagle back fokus o jakieś 5metrów...Jeśli robię bez lampy, nawet po ciemku, trafia, z lampa nie trafia. I nie pomaga wyłączanie wspomagania w lampie... Na 10 fotek 6 jest nieostrych... A może to kwestia synchronizacji jakiejś dodatkowej? Wie ktoś co jest grane? Znajomy ma ten sam problem przy D600
    Nie zauważyłem u mnie takiej przypadłości.
    Przed chwilą z ciekawości wyjąłem aparat i sprawdziłem jeszcze raz.
    Exif zachowany.

Pełne zdjęcie

100% crop

Używasz AF-C, czy AF-S?

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Ale to ma być ciemna sala a nie jasna kuchnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Ale to ma być ciemna sala a nie jasna kuchnia
    Zdjęcie bez lampy. Spójrz w exif i napisz jeszcze raz, że mam jasną kuchnię

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

No tak Ty masz jednak ciemną kuchnię sorry A tak na marginesie jak się robi 100% crop bo szczerze nie wiem?

Strona 105 z 239 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów